7 °C Budapest

Hol szenvedhetsz ételmérgezést? - A lista elkészült!

Pénzcentrum
2006. augusztus 11. 09:30

Az ÁNTSZ a honlapján augusztustól működteti azt a listát, amelyben azt lehet közzétenni, hogy melyek azok az éttermek, vendéglátói egységek, élelmiszergyártók-és forgalmazók, ahol a betegek ételmérgezést szenvedtek, ahonnan megbetegedéseket jelentettek be, illetve kifogásolható minőségű ételeket szolgáltak fel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.Évente több mint kétezer megbetegedést regisztrálnak, ezért döntött amellett az Országos Tisztiorvosi Hivatal, hogy egy listán teszi közzé azok nevét, akik nem tartják be az előírásokat, ezzel a büntetéssel ösztönözve őket arra, hogy a későbbiekben ne forduljanak elő ilyen esetek.

Még üresen áll a lista, bejelentés ez idáig nem történt. Hamarosan felkerülnek azonban az első vendéglátóhelyek, hiszen az ÁNTSZ tavalyi ellenőrzéseinél is 190 éttermet vagy étkezdét büntetett meg a hatóság. Így gyakorlatilag minden második nap lehetett találni olyan helyet, ahol romlott vagy fertőzött ételt szolgáltak fel.

Az ÁNTSZ a listán felsoroltakat egy évig szerepelteti honlapján, azon túl még egy évig az archívumba kerülnek a vétkesek nevei, így gyakorlatilag 2 év után múlnak el a nyomok egy esetleges szabályszegést illetően.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?