4 °C Budapest

Tesco gazdaságos kaszinó? Na ne...

Pénzcentrum
2006. augusztus 9. 15:00

A Tesco hipermarket lánc kiveti a hálóját az amerikai kaszinó-kánaánra- szakértők szerint a Tesco legújabb projectje Las Vegas lesz a terjeszkedési politika következő állomását illetően.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A kiskereskedelmi lánc már előzetesen bejelentette, hogy az Egyesült Államokban kíván üzlethelységeket alapítani, azon belül is leginkább a nyugati part vonzza befektetések szempontjából.

A Financial Times értesülése szerint azonban nemcsak a nyugati part városaiban szeretne boltot nyitni a vállalat, hanem Nevada állam és az ország belsőbb részei iránt is érdeklődik, így esett a választása Las Vegasra, ahol Tesco Fresh & Easy üzlethelység megalapítását tervezi.

A Tesco februárban jelentette be, hogy az USA-ban is kíván részesedni az élelmiszer kereskedelemből. A nyugati parton 371 millió eurót kíván befektetni a cég évente Tesco Express üzletekbe. A pontos elhelyezkedést még nem jelentették be a szóvivők, de a találgatások szerint leginkább Los Angelesre és Kaliforniára koncentrál majd a brit nagyvállalat.

Jelenleg egyébként 5 országban vásárolhatnak a vevők Tesco Express áruházakban, melyek közel heti 8 milliós vásárlói forgalommal rendelkeznek. A hipermarket lánc 13 országban van jelen a piacon, és még Kínában vagy Japánban is találkozhatunk a már jól ismert Tesco-gazdaságos termékekkel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?