1 °C Budapest

Sokkoló igazság - kenőpénzek nyomában

Pénzcentrum
2006. augusztus 9. 05:30

A Seat Márkakereskedés németországi gyárának volt igazgatóját tegnap a frankfurti repülőtéren őrizetbe vették, és azzal vádolják, hogy kenőpénzt fogadott el a Seat alkatrészek egyik beszállítójától, a Faurencia vállalattól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.A beszerzési osztály német állampolgárságú igazgatója Spanyolországban élt, és Frankfurtba szeretett volna menni, amikor letartóztatta a hatóság. 160 vagy 206 ezer eurót kaphatott illegálisan 2002 októbere és 2005 áprilisa között az alkatrészgyártó cégtől, hogy az ő termékeit vásárolja meg a cég.

A feljelentés egy nappal az előtt érkezett, hogy a Faurencia vezérigazgatója lemondott posztjáról. Pierre Lévit azzal gyanúsítják, hogy több autógyártó igazgatóját is lefizette, hogy extra bevételhez jussanak. Egy frankfurti ügyész szerint Lévi mindent bevallott levélben, így 5 évig tartó börtönbüntetésre számíthat.

A frankfurti nyomozóiroda 20 alkalmazott és 11 vállalat ellen indított eljárást, többek között a Volkswagen, Audi és BMW gyára ellen. A Volkswagen szóvivői bejelentették, hogy büntetőeljárást indíttatnak mindazok ellen, akik az illegális akcióban részt vettek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?