0 °C Budapest

Légiutasként te fizetsz a biztonságodért

Pénzcentrum
2006. augusztus 8. 14:30

A repülőjegyek árának 1-2 %-át biztonsági intézkedésre költik a hatóságok. A repülőterek biztonságáért a repülőtereket felügyelő hatóságok a felelősek, de az is létezik a gyakorlatban, hogy az állam támogatja a biztonságpolitikai intézkedéseket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Mindkét esetben az utas fizeti a légi közlekedés biztonságát, hiszen ha az állam támogatja a repterek üzemeltetőit, akkor az adóból származó bevételből finanszírozza a szolgáltatásokat az állami kassza, ha az üzemeltető maga fedezi a költségeket, akkor a repülőjegy 1-2 %-át kell nekünk, utasoknak kifizetnünk.

A Budapest Airport induló utasoktól 3,5, átszálló utasoktól 1,5 eurót kér el a biztonsági intézkedések megszervezéséért- számolt be a Világgazdaság. Ebből az összegből fedezi az összes védelemi szolgáltatás irodahelységét, járműveit, és azok egyéb üzemeltetési költségeit.

Az Európai Parlamentben jelenleg is tanácskoznak a közlekedési biztosok arról, hogy milyen határozattal egységesítsék a rendszert, amely minden fél számára megfelelő lenne. A biztonsági illetékek egységesítésének célja az egyenlő piaci esélyek kialakítása lenne.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?