Új adó a gépkocsikra és a repülőjegyre

Pénzcentrum
2006. augusztus 8. 11:00

Általános forgalmi adó kivetését javasolja az összes nemzetközi repülőjegyre a Nagy-Britanniából és az Európai Unió többi tagállamából külföldre induló járatokra egy brit parlamenti bizottság a légkört károsító gázok kibocsátásának csökkentése végett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Általános forgalmi adó kivetését javasolja az összes nemzetközi repülőjegyre a Nagy-Britanniából és az Európai Unió többi tagállamából külföldre induló járatokra egy brit parlamenti bizottság a légkört károsító gázok kibocsátásának csökkentése végett -írja a Magyar Hírlap.

Az összpárti bizottság szerint a 17,5 százalékos áfa bevezetése a környezetvédelmi előnyök szempontjából mindenképpen "megéri", bármennyire is tiltakozzanak várhatóan a légitársaságok és légiutasok. A környezetvédelmi ellenőrző bizottság ezenkívül új adók bevezetését javasolja az EU-n belül a légi járatokra, sőt első ízben a nagy-britanniai járatokra is.

A bizottság úgy véli: az eddiginél nagyobb mértékben kellene megadóztatni a nagy teljesítményű gépkocsikat, amelyek a legtöbb szén-dioxid-kibocsátásért felelősek. A leginkább környezetszennyező gépkocsik tulajdonosai a javaslat szerint évente akár 1800 (kb 781 000 forint) font adót fizetnének.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?