0 °C Budapest

Új adó a gépkocsikra és a repülőjegyre

Pénzcentrum
2006. augusztus 8. 11:00

Általános forgalmi adó kivetését javasolja az összes nemzetközi repülőjegyre a Nagy-Britanniából és az Európai Unió többi tagállamából külföldre induló járatokra egy brit parlamenti bizottság a légkört károsító gázok kibocsátásának csökkentése végett.

Általános forgalmi adó kivetését javasolja az összes nemzetközi repülőjegyre a Nagy-Britanniából és az Európai Unió többi tagállamából külföldre induló járatokra egy brit parlamenti bizottság a légkört károsító gázok kibocsátásának csökkentése végett -írja a Magyar Hírlap.

Az összpárti bizottság szerint a 17,5 százalékos áfa bevezetése a környezetvédelmi előnyök szempontjából mindenképpen "megéri", bármennyire is tiltakozzanak várhatóan a légitársaságok és légiutasok. A környezetvédelmi ellenőrző bizottság ezenkívül új adók bevezetését javasolja az EU-n belül a légi járatokra, sőt első ízben a nagy-britanniai járatokra is.

A bizottság úgy véli: az eddiginél nagyobb mértékben kellene megadóztatni a nagy teljesítményű gépkocsikat, amelyek a legtöbb szén-dioxid-kibocsátásért felelősek. A leginkább környezetszennyező gépkocsik tulajdonosai a javaslat szerint évente akár 1800 (kb 781 000 forint) font adót fizetnének.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?