Aranyáron mérik a gyümölcsöket

Pénzcentrum
2006. augusztus 4. 14:00

Azt már eddig is észrevettük, hogy idén drágább lett a zöldség és a gyümölcs. A magyarázat az, hogy a szokásosnál kevesebb gyümölcs- és zöldségféle termett a kedvezőtlen tavaszi időjárásnak köszönhetően, a korábbi évek átlagának közel mindösszesen csak a fele.


Mindegy, hogy milyen gyümölcsfajtát veszünk a kezünkbe, abban biztosak lehetünk, hogy drágán vehetjük meg kilóját, mert a kereslet egyre nő, viszont a kínálat idén 50%-kal csökkent. A dinnyeszezon is elérkezett már hazánkba, ám az árak még mindig tartósan magasak. Nagy az árkülönbség a kiskereskedők és a hipermarketek árait illetően, hiszen míg egy kiló dinnyét általában 70-110 Ft között tudunk megvenni, vannak hipermarketek, amelyek már 49 Ft-tól árulják.

A kereslet nő, viszont ez a növekedés idén visszaesett a magas áraknak köszönhetően. A költségek konszolidációja miatt viszont csak úgy éri meg az eladóknak az árusítás, hogy magas áron adják el terményeiket. Ezzel pedig éppen a csökkenő keresletet generálják.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?