Korlátlan fogyasztás: de vajon megéri?

Pénzcentrum
2006. július 12. 15:00

A teljesség igénye nélkül körülnéztünk a budapesti éttermek közül azokban, amelyek korlátlan étel és italfogyasztási akcióval kecsegtetnek. Az eredményt egy táblázatba foglaltuk, amelyben a kínálati paletta szélessége is fel van tüntetve.



A Wasabi Wok&Sushi Étterem (VI. kerület ) a távol-keleti ételek nagy választékával várja az éhes vendégeket. A kiszolgálás running sushi módon zajlik, amelynek lényege, hogy az ételek futószalagon érkeznek a vendégek asztalához, melyből mindenki korlátlanul válogathat.

60 féle wok és sushi különlegesség van a terítéken. A kínálat között szerepel többek között tenger gyümölcsei, marha, csirke, halak, zöldségfélék, tészták stb. Házhoz szállítást is vállalnak, akár online rendelés alapján is. Ennek díjai 0-1,500 Ft, amely Budapest egész területét lefedi - részletei megtalálhatók a honlapon - minimális rendelési tétel 1,100 Ft.

A korlátlan fogyasztás esetén ebédnél 3,490Ft/fő, vacsoránál 4,490Ft/fő összeget kell fizetned, de ha teljes (étlapi) áron számolod ezekért az árakért 1-3 boxig rendelhetsz. A boxokban eltérő mennyiségű étel található, erről a részletekre kattintva tájékozódhatsz.




A Trófea Étteremben (Erzsébet királyné útja , Zugló) is korlátlan étel és italfogyasztást kaphatsz, ha a táblázatban feltüntetett összeget befizeted, 100 féle ételből és italból lehet választanod. Az asztalfoglalás általában a választott időpont előtt 2-3 nappal bőven elegendő, mind ebéd illetve vacsora esetében.

Svédasztalos rendszerben válogathatsz saját ízlésed szerint a különböző ínyencségek között. A bőséges kínálatban a hideg és meleg előételektől kezdve levesek és főételek sokaságán át a desszertekig számtalan fogás megtalálható.

A hagyományos magyaros ételeket kedvelők ugyanúgy megtalálhatják kedvenceiket, mint a reformkonyha kedvelői vagy a vegetáriánusok. A svédasztal részeként tizenkét különböző pácban friss nyers húsok és zöldségek találhatók, amelyeket szakácsok a választásod alapján látványkonyhában készítenek el.

Az ár tartalmazza a következő italokat is: folyóbor, csapolt sör, pezsgő, szénsavas és szénsavmentes üdítőitalok, ásványvíz és kávé.

A Rondella Borozó és Sajtházban (Belvárosban, Régi Posta úton) a korlátlan fogyasztás igénybevételéhez vacsoraidőben 3 fő részvétele szükséges. Számlázáskor a távozás időpontját veszik figyelembe. 10 féle sült hús és 50 féle finomság közül lehet választani, továbbá csapolt sört, szénsavas üdítőt, ásványvizet és kávét korlátlan mennyiségben fogyaszthatsz, egyéb italok az itallapon feltüntetett összegért rendelhetőek.

Az éttermi árain számolva egy három fogásos vacsora (leves, főétel, desszert) 3 fő részére a legmagasabb árakon számolva 12 510 Ft-ba kerül. Ebben az esetben 38 százalékot takaríthatsz meg, ha a korlátlan fogyasztást választod. Ebéd esetén pedig 40 százalék marad a zsebedben.

A gyermekek általában 50 százalékos kedvezményt kapnak. Az esetek többségében az éttermek üzleti (business) ebédet kínálnak hasonlóan kedvező áron, mint a korlátlan fogyasztás esetén.

A Campona étterem (Nagytétényi úton) 1,500 Ft/fő áron kínál 3 fogásos ebédet egy pohár borral vagy sörrel 12:00-15:00 óra között. A Gundel étterem menüajánlata hetente változik, ára 3 300-4 300 Ft/fő+15% felszolgálási díj.
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem