2 °C Budapest

Bevetik a csodafegyvert! - Kiderül végre az igazság?

Pénzcentrum
2006. július 27. 07:30

Meglehetősen régóta húzódik már az internetes keresőprogramokat övező csalási botrány, melynek legnagyobb áldozatai a szponzorált linkekért fizető hirdetők, akik hirdetéseit vélhetően az eddig mért látogatási adatoknál jóval kevesebben nézték meg. Mint ismeretes a klikkelési adatokat programokkal pumpálták fel, hogy extra bevételre tegyenek szert az internetes cégek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szegmens egyik óriása, a Google most igyekszik mindent tisztázni hirdetői felé, csodafegyverként pedig leleplezik a szerintük valós adatokat, kérdés hogy a történtek után ki fogja ezeket elhinni.

A Google menedzsmentje szeretné elérni, hogy az üzleti partnerek tisztán lássák az eset horderejét, szerintük ugyanis a média által eddig megszellőztetett számok (független szakértők a klikkelések 15%-át vélik hamisnak) távol állnak az igazságtól.

Korábban már lehetett olvasni arról, hogy a cégek minden hirdetővel megosztják a számára releváns adatokat és "kár" értékéért ingyenesen, vagy diszkont áron helyezhetnek el szponzorált linkeket. A folyamat tehát elindult, kíváncsian várjuk az első fejleményeket...
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?