20 °C Budapest

Olcsóbban utazhatnak a diákok, mégis rosszabbul járnak?!

Pénzcentrum
2006. július 26. 09:30

Mégsem szűnne meg az utazási kedvezmény a tömegközlekedésben: továbbra is megmaradna az a szabály, miszerint a nyugdíjasok ingyen vehetik igénybe a MÁV vonatait és egyéb tömegközlekedési járműveket.

Mégsem szűnne meg az utazási kedvezmény a tömegközlekedésben: továbbra is megmaradna az a szabály, miszerint a nyugdíjasok ingyen vehetik igénybe a MÁV vonatait és egyéb tömegközlekedési járműveket- olvashatjuk a Napi Gazdaságban.

Várhatóan ősszel kerül majd a kormány elé a közösségi személyszállítás tarifáinak és kedvezményrendszerének módosításáról szóló határozat.

A jelenlegi 50 kedvezmény közül várhatóan csak három, illetve négy fajta maradna meg: az 50, 75, 90 és 100%-os kedvezményezettség. Vannak, akik jobban járnak majd az új rendszer szerint, mert a nappali tagozatos diákok az eddigi 67,5%-os jegyük helyett 75%-os kedvezményre lesznek jogosultak, de ezt csak a lakóhelyük és az iskola közötti viszonylatban vehetik igénybe. Nem támogatják viszont nyári utazásaikat és a levelezős diákok közlekedését sem.

Az eredeti tervezet szerint a 100%-os kedvezmény helyett 10%-ot ki kellett volna fizetni az utazóközönségnek, amiből a szervezetek a jegy előállításának és kezelésének költségeit finanszírozták volna. Ezt a tervezetet elvetették, így várhatóan megmarad a 65 év felettiek számára ingyenesnek a tömegközlekedés.
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29