Olcsóbban utazhatnak a diákok, mégis rosszabbul járnak?!

Pénzcentrum
2006. július 26. 09:30

Mégsem szűnne meg az utazási kedvezmény a tömegközlekedésben: továbbra is megmaradna az a szabály, miszerint a nyugdíjasok ingyen vehetik igénybe a MÁV vonatait és egyéb tömegközlekedési járműveket.

Mégsem szűnne meg az utazási kedvezmény a tömegközlekedésben: továbbra is megmaradna az a szabály, miszerint a nyugdíjasok ingyen vehetik igénybe a MÁV vonatait és egyéb tömegközlekedési járműveket- olvashatjuk a Napi Gazdaságban.

Várhatóan ősszel kerül majd a kormány elé a közösségi személyszállítás tarifáinak és kedvezményrendszerének módosításáról szóló határozat.

A jelenlegi 50 kedvezmény közül várhatóan csak három, illetve négy fajta maradna meg: az 50, 75, 90 és 100%-os kedvezményezettség. Vannak, akik jobban járnak majd az új rendszer szerint, mert a nappali tagozatos diákok az eddigi 67,5%-os jegyük helyett 75%-os kedvezményre lesznek jogosultak, de ezt csak a lakóhelyük és az iskola közötti viszonylatban vehetik igénybe. Nem támogatják viszont nyári utazásaikat és a levelezős diákok közlekedését sem.

Az eredeti tervezet szerint a 100%-os kedvezmény helyett 10%-ot ki kellett volna fizetni az utazóközönségnek, amiből a szervezetek a jegy előállításának és kezelésének költségeit finanszírozták volna. Ezt a tervezetet elvetették, így várhatóan megmarad a 65 év felettiek számára ingyenesnek a tömegközlekedés.
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?