26 °C Budapest

Kiöregedett kedvezmények

Pénzcentrum
2006. július 5. 11:00

Magyarországon a közlekedési kedvezményrendszer megérett az átalakításra. Közel 50 különböző típusú kedvezmény van érvényben a MÁV illetve a Volán járatain.

Magyarországon a közlekedési kedvezményrendszer megérett az átalakításra. Közel 50 különböző típusú kedvezmény van érvényben a MÁV illetve a Volán járatain - írja a Napi.

A kedvezményezettek körébe tartoznak például a diákok, a 65 év feletti nyugdíjasok, nagycsaládosok és a fogyatékosok. Ezen túlmenően a közelmúltig - amíg az új kormány meg nem szüntette - az országgyűlési képviselőket is megillette a kedvezményes utazás.

Ez a rendszer lényegesen eltér a Nyugat-Európában megszokottól, ahol általában az 50 százalékos kedvezmény a diákokra és a nyugdíjasokra érvényes.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint 2005-ben a teljes árú menetjegyet váltott az összes utasok 18,7 százaléka. A bevételkiesést az állam a fogyasztói árkiegészítésről szóló törvényben meghatározott módon és mértékben téríti meg a szolgáltató társaságoknak.

A vasúttársaság a kevésbé forgalmas időszakokban különböző üzletpolitikai kedvezmények nyújtásával igyekszik az utasok kedvében járni.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?