20 °C Budapest

Kiöregedett kedvezmények

Pénzcentrum
2006. július 5. 11:00

Magyarországon a közlekedési kedvezményrendszer megérett az átalakításra. Közel 50 különböző típusú kedvezmény van érvényben a MÁV illetve a Volán járatain.

Magyarországon a közlekedési kedvezményrendszer megérett az átalakításra. Közel 50 különböző típusú kedvezmény van érvényben a MÁV illetve a Volán járatain - írja a Napi.

A kedvezményezettek körébe tartoznak például a diákok, a 65 év feletti nyugdíjasok, nagycsaládosok és a fogyatékosok. Ezen túlmenően a közelmúltig - amíg az új kormány meg nem szüntette - az országgyűlési képviselőket is megillette a kedvezményes utazás.

Ez a rendszer lényegesen eltér a Nyugat-Európában megszokottól, ahol általában az 50 százalékos kedvezmény a diákokra és a nyugdíjasokra érvényes.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint 2005-ben a teljes árú menetjegyet váltott az összes utasok 18,7 százaléka. A bevételkiesést az állam a fogyasztói árkiegészítésről szóló törvényben meghatározott módon és mértékben téríti meg a szolgáltató társaságoknak.

A vasúttársaság a kevésbé forgalmas időszakokban különböző üzletpolitikai kedvezmények nyújtásával igyekszik az utasok kedvében járni.
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07