28 °C Budapest

Gyurcsány nem akar bújkálni

Pénzcentrum
2006. július 7. 06:50

A csepeli Munkásotthonban tartott beszédéről számol be nekünk Gyurcsány Ferenc a mai napi naplóbejegyzésének elején.

A csepeli Munkásotthonban tartott beszédéről számol be nekünk Gyurcsány Ferenc a mai napi naplóbejegyzésének elején.

"Csepel is azt igazolta, hogy el lehet, és el kell magyarázni, hogy mit miért csinálunk, és megértik az emberek. Csak a személyes kiállás tudja hitelesíteni azt, amit teszünk. Ez a hangulat, ez a lelkesedés természetesen nem azonos a kampányban megszokottakkal. De most nincs kampány, és az sem kétséges, hogy bármennyire is vonzó lehet mindaz, amit pár éven belül fejlesztések sokaságával, egy igazságosabb, jobban működő egészségüggyel vagy oktatási rendszerrel megteremthető, most itt rövidtávon egy sor olyan döntés is van, ami nem kényelmes és ez a legkevesebb, amit mondhatunk. A sorokban amőbások ültek, amőbás pólóban. Ugyanúgy, ahogy én, ők sem akartak elbújni, nagyon köszönöm nekik. Bátorító volt jelenlétük. Folytatni kell, amit elkezdtünk, nincs mese."

Megosztja velünk a kellemes vendégségben eltölt esti programjuk részleteit, amelyek a következők:

"Kiváló esténk volt Csehák Juditnál és Békesi Lacinál tegnap este. Odaköltöztek a környékünkre, nem messze tőlünk. Judit valami végtelenül kifinomult ízléssel, elegánsan és bátran rendezte be a nappalit. Kicsit irigykedtünk, mert oly régóta szeretnénk mi is hozzányúlni a nappalinkhoz, de az az igazság, hogy az akkor megy jól, ha az ember maga tud vele foglalkozni, ha jön-megy boltról boltra, és nézeget, válogat, hogy tényleg az övé legyen a végső döntés. Most nyilván nem a nappali bútoraival vagyunk elsősorban elfoglalva. Judit nem csak egészségpolitikusnak kiváló, remekül is főz. Hideg uborkalevest ettünk, mindenfajta sült zöldségeket, egy kevés nyári lecsót, és könnyű fehér bort ittunk. Laci impulzív, meggyőző, nagyon okos. Kritikus amit mond, de egyáltalán nem igazságtalan. Mondja visszafelé évekre, hogy hol és miben hibáztunk. Mi tagadás ez a listája hosszabb volt, mint az, amin az szerepelt, amit jól csináltak az előző kormányok. Miközben beszélgettünk, ment mögöttünk a televízió, nagyon halkan csak hogy tudjuk, hogy áll a meccs, így aztán csak keveset láttunk belőle. Tulajdonképpen majdnem semmit. De jobban izgatott Csehák Judit és Békesi Laci, mint az egyébként rendkívül szimpatikus portugál és francia csapat mérkőzése."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy rövid családi kitérő után visszatér a politikához és egy rá jellemző gondolattal zár. "A politika az olyan, hogy egyszer fönt és egyszer lent, időnként jobban és máskor gyatrábban mennek a dolgok. Az utóbbi esetben meg kell érteni, hogy miben kell változni, vagy változtatni. Remélem, elég jól értjük."

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?