5 °C Budapest

Gyurcsány gyereke lakókocsiban alszik

Pénzcentrum
2006. július 4. 06:00

A miniszterelnök a legutóbbi blogjában egy kis kocogásra hívja a népet. Majd egy rövid példán keresztül levezeti nekünk, hogy nem kell félni a kihívásoktól. Lássuk tehát, hol és mikor futhatunk együtt Gyurcsány Ferenccel!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A miniszterelnök a legutóbbi blogjában egy kis kocogásra hívja a népet. Majd egy rövid példán keresztül levezeti nekünk, hogy nem kell félni a kihívásoktól. Lássuk tehát, hol és mikor futhatunk együtt Gyurcsány Ferenccel!

"Megpróbálhatnánk közösen futni. Minden különösebb felhajtás nélkül. Próbáljuk meg mondjuk kétszer. Egyszer most szerdán, július 5-én kora reggel, mondjuk fél hétkor. Úgy fogok otthonról elindulni, hogy fél hét körül a Margitsziget Margit híd oldali bejáratánál kezdhetnénk nagyjából az egy kört, és amikor azzal készen vagyunk, akkor én futnék tovább be a Parlamentbe. De arra is gondolva, hogy azért hétköznap nem mindig és nem mindenkinek jó, fussunk hát akkor egyet szombaton is egy kicsivel később, mondjuk hét órakor. Találkozhatnánk, csak hogy változatos legyen, a Sportuszoda parkolójában szombaton reggel hét órakor ezek szerint, aztán megnézzük, hogy van-e valakinek kedve futni. Szombaton fussunk mondjuk kettő kört, valamivel több mint 10 km-t akinek van hozzá kedve. Nem nagyon gyorsan, mondjuk olyan 27-28-29 perces köröket. Szóval, akinek van kedve, az csatlakozzon azzal, hogy futni megyünk nem politizálni, nem beszélgetni, nem ügyeket elintézni, futni. "

A szíves invitálást követően ír pár sort a családjáról is a kormányfő.

"A hétvége kész rohanás volt. Négy gyerek négyfelé. Tamást hoztuk az egyik táborból, ma indul a következőbe, a foci táborba. Anna meggyógyult, legalábbis minden jel szerint - de ne kiabáljuk el -, és elindult barátokkal bejárni Magyarországot egy lakókocsival. Bálint elindult Amerikába némi bonyodalommal, mert Amszterdamban lekéste a washingtoni járatot és 16 évesen neki kellett elintézni a jegyét, szállást keresni egy éjszakára, de megcsinálta, tisztességesen, jól. Péter pihent és készül arra, hogy hétfőn folytatja tovább a munkát. Klára meg elment tegnap este Szófiába meglátogatni a rokonokat, most egy pár napig ott lesz. Én meg így egyedül maradok, de nem lesz időm magányosan tölteni az estéket, ahogy a naptáramat nézem.

A családi idill után egy egyszerű példán keresztül utal a miniszterelnök arra, hogy a hamis biztonság elgyengít.

"Szóval nem csak a politika mozog folyamatosan - mert állandó változásával egy percre sem hagy nekünk nyugalmat -, mozgalmas ez a nyár otthon is, de hát ennek is, meg annak is így kell lennie. Sem egyik, sem másik esetben nem jó tanácsadó a mozdulatlanság, az erre épülő hamis biztonság. Biztosan megóvhattuk volna Bálintot is ettől a kihívástól, hogy ott áll egy magában Amszterdamban és neki kell elintézni a dolgait, biztos. De erősebb és felnőttebb lett tőle és megoldotta. És nem hiszem hogy kényelmes volt, de megcsinálta, és legközelebb még kevésbé fog tartani ettől. Nem nagyon látok más utat, mint szembenézni ezekkel a kihívásokkal magánemberként is, politikusként is. Minden gondjával meg bajával együtt így kezdődik a hét."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?