Gyurcsány: Tegnap este tudtam először belenézni a...

Pénzcentrum
2006. június 15. 05:30

A miniszterelnök legutóbbi blogjában megemlíti, hogy először nézett bele a VB-be, és kiemeli, hogy minden gyereknek táborban a helye. Nézzünk bele!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A miniszterelnök legutóbbi blogjában megemlíti, hogy először nézett bele a VB-be, és kiemeli, hogy minden gyereknek táborban a helye. Nézzünk bele!

Gyurcsány Ferenc tegnap 10 óra után érkezett haza, pont akkor, mikor a Horvátország-Brazília mérkőzés második félideje ment. Erről az alábbiakat írta: "Szép és izgalmas focit játszottak. Miközben néztem a meccset, azon gondolkodtam, hogy milyen erős bennünk a versengő szellem és mindez milyen elképesztő tömegeket vonz. Persze igaz ez mindenre, amiben ott van a rivalizálás, a sporttól a kvíz műsorokon át a valóság-show-kig. Ugyanakkor azt is látom, hogy nagyon sokan inkább csak szurkolók, a versengő részvétel helyett a versengők buzdítását választják. Azt hiszem, titokban talán a horvátoknak szurkoltam, és a második félidő alapján meg is érdemelték volna a döntetlent.

Mindenesetre nagy őrület a foci, és ez jó. Nem kétséges, hogy sok nemzet életében - és így vagyunk ezzel mi magyarok is - sokkal több ez, mint sport: a nemzeti identitás és kultúra része. Éppen ezért is fájó az a fajta rendetlenség és teljesítmény-hiány, ami a sokkal szebb időket megért magyar labdarúgást jellemzi. Jó lenne már kitörni ebből. "

Majd ezt követően kifejtette véleményét a táborozásról: "Azt mondják, hogy végre jön a nyár. Kánikulai napok következnek. A szünidővel együtt megérkezik a napfény és a meleg. A gyerekek meg elindulnak a táborokba. Persze tudom, hogy sokaknak nem lesz módjuk elmenni, tudom, hogy nem keveseknek nem marad más, mint TV-t nézni és lemenni a játszótérre, kóborolni, csellengeni a barátokkal, ismerősökkel, kulccsal a nyakukban. Étkezést szervezünk nyárra is a rászoruló gyerekeknek, meg nyitva tartó iskolákat - először kínálunk ilyen programot a rendszerváltás óta sokezer gyereknek.

Újra kellene gondolni a táborozást, mert fontos élmény a gyerekeknek, és nem jó, ha csak azok tehetik meg, akik kibírják a nem egy esetben több tízezer forintos heti díjat és költségeket. Jó lenne, ha mindenki eljuthatna táborba - és akkor itt teszem hozzá -, jó lenne, ha mindenki eljuthatna már iskolás korában az iskola szervezésében Erdélybe, a Felvidékre, Kárpátaljára."
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?