15 °C Budapest

Cáfol a McDonald's és a Disney

Pénzcentrum
2006. május 9. 16:52

A McDonald's Corporation a mai napon hivatalosan cáfolta azt a Los Angeles Times-ban hétfőn, ismeretlen forrásra hivatkozva megjelentetett hírt, amely szerint a Walt Disney Company üzleti szempontokon kívül álló okokból megszakította volna az együttműködést a gyorsétterem hálózattal."A mai Los Angeles Times-ban megjelent hír az igazság félremagyarázása." - kommentálta a cikket Jack Daly a McDonald's vállalati kapcsolatokért felelős alelnöke.

A McDonald's Corporation már tavaly júliusban bejelentette (Los Angeles Times, 2005. július 28.), hogy megszünteti a Disney-vel 10 éve fennálló exkluzív promóciós partneri viszonyt. A felek közösen döntöttek az exkluzív partnerség befejezéséről, ami lehetővé tette a McDonald's-nak, hogy már 2005. júliusában együttműködést kezdjen a DreamWorks Animation SKG Inc-el. "A 10 éves McDonald's/Disney szövetségnek közös akarattal, üzleti okokból vettettünk véget. A döntés több mint egy évvel ezelőtt megszületett és ismert volt az üzleti világ előtt" - hangsúlyozza Jack Daly.

A jövőben a McDonald's és a Disney továbbra is együtt kíván működni különböző promóciókban, így például az "Autók / Cars" és a "Karib tenger kalózai / Pirates of the Caribbean" produkciók kapcsán. "A McDonald's döntése az együttműködés exkluzivitásának megszüntetéséről lehetőséget biztosít arra, hogy a cég más stúdiókkal is együttműködjön. Számos ilyen tárgyalás van folyamatban." - áll a McDonald's nyilatkozatában.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?