31 °C Budapest

Olcsó CD-k és DVD-k! - Persze csak feketén...

Pénzcentrum
2006. április 24. 16:00

Egy írható DVD 200 Ft-tól induló árába az idén fixen 110 forint jogdíj épül be, mely 40 Ft-tal alacsonyabb a tavalyi tarifánál. A CD-k esetében nem változott a jogdíj, az idén is 44 forint, tehát körülbelül annyi, amennyit a feketepiacon kérnek egy lemezért.

Egy írható DVD 200 Ft-tól induló árába az idén fixen 110 forint jogdíj épül be, mely 40 Ft-tal alacsonyabb a tavalyi tarifánál. A CD-k esetében nem változott a jogdíj, az idén is 44 forint, tehát körülbelül annyi, amennyit a feketepiacon kérnek egy lemezért - írja a Magyar Hírlap.

A Digitális Adathordozók Felhasználóinak Közhasznú Egyesülete szerint az összforgalom 90%-a a szürke zónában zajlik, pedig könnyű lenne megfordítani az arányt: ehhez radikálisan csökkenteni kellene a jogdíjakat, legalább a környező országok alacsony szintjére.

A hazai CD 44 forintjával szemben a régióban jellemzően 1-5 Ft a jogdíj, de a horvátoknál, szerbeknél és az ukránoknál nincs is ilyen többletköltség.

A jogdíjcsökkentéssel a jogtulajdonosokat nem érné kár, mivel a forgalom a legális csatornák felé terelődne, így nőne a befizetések összege. Tavaly ebből a forrásból 2.4 milliárd Ft gyűlt össze.
Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?