Mi is az a kampánycsend?

Pénzcentrum
2006. április 7. 11:34

Ma éjféltől beáll a kampánycsend, "elnémul" a média és vasárnap estig nem esik szó politikáról. De pontosan miért is van szükség erre és mi is az a kampánycsend? Íme a válasz:

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Ma éjféltől beáll a kampánycsend, „elnémul” a média és vasárnap estig nem esik szó politikáról. De pontosan miért is van szükség erre és mi is az a kampánycsend? Íme a válasz:
Az Országos Választási Bizottság (OVB) álláspontja szerint Kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választópolgárok számára a jelölt vagy a jelölő szervezet által ingyenesen juttatott szolgáltatás (szavazásra történő szervezett szállítás, étel-ital adása), pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelölt fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakát elhelyezése, a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton
Az Országos Választási Bizottság álláspontja szerint a kampánycsend megsértése szempontjából a nyilvánosságra hozatal, a közzététel, a megjelenítés, a tartalom frissítésének időpontja az irányadó.
Tehát, ma éjféltől nem hallhatunk több kampányüzenetet, nem jön több találgatás a választás kimeneteléről és a politikusok sem esnek egymás torkának (legalábbis nyilvánosan). A következő híradással már csak a szavazás lezárása után találkozhatunk.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?