27 °C Budapest

Mi is az a kampánycsend?

Pénzcentrum
2006. április 7. 11:34

Ma éjféltől beáll a kampánycsend, "elnémul" a média és vasárnap estig nem esik szó politikáról. De pontosan miért is van szükség erre és mi is az a kampánycsend? Íme a válasz:

Ma éjféltől beáll a kampánycsend, „elnémul” a média és vasárnap estig nem esik szó politikáról. De pontosan miért is van szükség erre és mi is az a kampánycsend? Íme a válasz:
Az Országos Választási Bizottság (OVB) álláspontja szerint Kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választópolgárok számára a jelölt vagy a jelölő szervezet által ingyenesen juttatott szolgáltatás (szavazásra történő szervezett szállítás, étel-ital adása), pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelölt fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakát elhelyezése, a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton
Az Országos Választási Bizottság álláspontja szerint a kampánycsend megsértése szempontjából a nyilvánosságra hozatal, a közzététel, a megjelenítés, a tartalom frissítésének időpontja az irányadó.
Tehát, ma éjféltől nem hallhatunk több kampányüzenetet, nem jön több találgatás a választás kimeneteléről és a politikusok sem esnek egymás torkának (legalábbis nyilvánosan). A következő híradással már csak a szavazás lezárása után találkozhatunk.
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Portfolio  |  2023. június 5. 09:12