4 °C Budapest

Imádja a főnököt és elégedett a fizetésével...Ki ő?

Pénzcentrum
2006. április 5. 08:23

Imádják főnöküket, értékes munkavállalónak tartják magukat és vállalatukat szívesen ajánlják másoknak a magyar pályakezdők - derül ki a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. elemzéséből. A fiatal, pályájuk elején álló alkalmazottak sokkal lelkesebbek és bizakodóbbak, mint a magyar átlag, fizetésüket viszonylag igazságosnak érzik az elvégzett munka és a felelősség arányában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Imádják főnöküket, értékes munkavállalónak tartják magukat és vállalatukat szívesen ajánlják másoknak a magyar pályakezdők – derül ki a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. elemzéséből. A fiatal, pályájuk elején álló alkalmazottak sokkal lelkesebbek és bizakodóbbak, mint a magyar átlag, fizetésüket viszonylag igazságosnak érzik az elvégzett munka és a felelősség arányában – írja a Világgazdaság.
A pályakezdők a felső vezetést is jobbnak ítélik meg az átlagosnál és csak kis mértékű szakadékot észlelnek a munkavállalók és a cégvezetés között.
A fiatalok úgy vélik, a menedzsment figyelembe veszi a dolgozói érdekeket és jól kezeli a személyzeti kérdéseket is. A pályakezdők több mint fele érzi úgy, hogy a felső vezetés jól irányítja a vállalatot, szemben a 38%-os országos átlaggal.
A pályakezdők háromnegyede bízik közvetlen felettesében, míg országosan ez az érték alig haladja meg a 60%-ot. A felsőfokú végzettségűek több mint háromnegyede érzi úgy, hogy közvetlen munkatársaik tiszteletben tartják véleményüket, míg a középfokú végzettségűeknél 40%-os ez az arány.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?