2 °C Budapest

Jön a Wal-Mart? - Csak egy biztos...

Pénzcentrum
2006. április 4. 09:50

Az év elején végelszámolás alá került a Wal-Mart magyarországi projektcége, a Global Sourcing Kft, mely elemzők szerint éppúgy nem jelent semmit, mint a cég korábbi megalapítása - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az év elején végelszámolás alá került a Wal-Mart magyarországi projektcége, a Global Sourcing Kft, mely elemzők szerint éppúgy nem jelent semmit, mint a cég korábbi megalapítása – írja a Napi. A kérdéshez a sok találgatás után leginkább a "csak egy biztos, hogy semmi nem biztos" alapon állhatunk hozzá...

 

A találgatások persze nem szakadtak meg a kiskereskedelmi óriás piacra lépéséről, korábban ugyanis a vállalat vezérigazgatója a terjeszkedés célországai között nevezte meg hazánkat és elmondta, hogy a térségben mindenképpen akvizícióval jelennek meg.

 

Azt persze tudni lehetett, hogy semmiképp nem Magyarországon kezdi meg kelet-európai terjeszkedését a Wal-Mart, sokkal inkább egy olyan céget szeretne felvásárolni, ami jelen van a régió több országában és főhadiszállása nem is köti ide.

 

A találgatások eddig a Cora felvásárlásáról szóltak, a csoport magyarországi leányvállalatánál azonban cáfoltak, hogy tárgyalásokat folytatnának a Wal-Marttal és kijelentették: nincs a piacon olyan versenytárs, amely megszerezhetné őket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?