Jöhet a Wal-Mart bank?

Pénzcentrum
2006. március 24. 05:55

Nem fogadta kitörő lelkesedés a tengerentúlon a világ legnagyobb kiskereskedőjének, a Wal-Martnak azon ötletét, hogy az üzletekben banki szolgáltatásokat is nyújtanának az ügyfeleknek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A kisebb amerikai bankok attól tartanak, az óriáscég könnyen kiszoríthatja őket a piacról, a többség pedig egyértelműen azon a véleményen van, hogy nem szerencsés elmosni a kereskedelem és a bankszektor közti történelmi „válaszfalat”.
Az engedélyeztetési eljárás ideje alatt a Wal-Mart illetékesei azt hangoztatják, hogy eszük ágában sincs bankinváziót indítani az USA-ban, egyszerűen arról van szó, hogy évente mintegy 5 millió dollár bankköltséget takaríthatnának meg a kártya- és csekk tranzakciók belső feldolgozásával.
Elsőként Utah államban próbálkozik a kiskereskedelmi óriás, ennek híre azonban akkora felháborodást keltett, hogy az illetékes hatósághoz csaknem kétezer levél érkezett az ügyben. Az ehhez hasonló kérelmeket általában 200-300 nap alatt szokták elbírálni, de nincs megszabva felső időkorlát.
A Wal-Mart szerint nem kell attól sem tartani, hogy a kereskedelmi egységeken belül megjelennek a Wal-Mart bankok, a vásárlók számára észrevehetetlen lesz a változás, a cég költségei viszont jelentősen csökkenhetnek.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?