0 °C Budapest

Mégsem lesz Wal-Mart a Cora-ból?

Pénzcentrum
2006. március 13. 08:17

A 128 Match szupermarketet működtető Csemege-Match Kereskedelmi Kft. eddig 25 nagyobb alapterületű egységet korszerűsített, a tervek szerint pedig évente további 20-25 bolt átalakítása, felújítása következik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 128 Match szupermarketet működtető Csemege-Match Kereskedelmi Kft. eddig 25 nagyobb alapterületű egységet korszerűsített, a tervek szerint pedig évente további 20-25 bolt átalakítása, felújítása következik – írja a Világgazdaság.

 

Mindemellett az informatikai hálózat korszerűsítése is napirenden van, valamint 29 olyan üzletet is szeretnének megvásárolni, melyet eddig béreltek.

 

A Csemege-Match 2000-ben 2 milliárdos veszteséget könyvelt el, melyet a következő évre megduplázott. A folyamat az elmúlt egy-két évben megfordult és a trend alapján idénre már nullszaldós eredményt vár a vezérigazgató.

 

A Csemege-Match áruházak száma az idei év során nem növekszik, jövőre viszont ennél a láncnál is megkezdődik az expanzió.

 

Vincent Roussel, a francai-belga Delhaize csoporthoz tartozó Csemege-Match és Profi hálózat vezetője elmondta, nincs semmiféle kapcsolat a Wal-Mart és a Delhaize csoport között. Ezzel tulajdonképpen megcáfolásra kerültek a korábbi híresztelések, melyek szerint az amerikai óriás meg akarja vásárolni a Cora áruházakat.

 

A történetnek azonban minden bizonnyal lesz még folytatása, hiszen a világ legnagyobb kiskereskedője a közelmúltban deklaráltan is célországai között jelölte meg hazánkat, így inkább csak a felvásárlási célpont a kérdéses...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20