2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Nem semmi: így előzi be a magyar turizmus Máltát, Ciprust


Egyre többet, egyre gyakrabban utaznak az Európai Unió polgárai is, és egy friss statisztikai adatsorból az is kiderült, melyek a legnépszerűbb úti célok. Magyarország is felkerült a listára, és nem is végzett rossz helyen: hazánkban több vendégéjszakát töltöttek el az európaiak, mint például Máltán vagy Cipruson.

Az elmúlt évtizedekben az utazás és a turizmus egyre nagyobb méreteket öltött és sajátított ki magának a gazdasági szektorból: a világ GDP-jének 10 százalékát teszi ki.Köszönhető ez annak, hogy manapság a világ egyik pontjáról a másikra utazni könnyebb, mint valaha - így az emberek is többször kelnek útra. A World Tourism Organization előrejelzése szerint a turisták érkezéseinek száma (azaz, megérkezés) 2030-ra eléri az 1,8 milliárdot. Európa még mindig a legnépszerűbb desztinációk között szerepel, de Ázsia évről évre egyre kedveltebb és növekvő érdeklődést mutatnak a térség irányába a turisták - olvasható a Picodi elemzésében.

De vajon hová utaznak az Európaiak?

2017-ben az európaiak összesen 1 millió 255 ezer alkalommal keltek útra a kontinensen belül (hivatalos vagy turisztikai céllal), és összesen 6 millió 374 ezer éjszakát töltöttek el otthonaikon kívül. Ezeknek 26,7 százaléka volt külföldön: 20,6 százaléka Unión belül, 6,1 százaléka Unión kívül - olvasható ki az Eurostat adataiból.

Ahogy a grafikonon is jól látszik, Spanyolország messze a legnépszerűbb úti cél az öreg kontinensen, majdnem kétszer annyi vendégéjszakát töltöttek itt az Európai Unió polgárai, mint a második helyen álló Olaszországban, vagy a szintén 11,7 százalékot birtokló Franciaországban. Meglepő módon mediterrán tengerparti szakasszal nem rendelkező Németország áll a negyedik helyen, és csak az ötödik legnépszerűbb desztináció lett Görögország 2017-ben. Magyarország a 18. helyen áll, olyan országokat előzünk meg, mint Cipris, Bulgária vagy éppen Málta.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.