Untitled red passenger train arrival at railway train station. Platform track front view. Public transport.

Brutális késések a MÁV vonalain: bosszankodhatnak az utasok, most mindent bevallott a vasúttársaság

2024. január 27. 10:34

Tavaly összesen 3 millió percet, azaz 5 évet és 8 hónapot késtek a MÁV vonatai. Ráadásul a satatisztikába csak a 6 percen túli kését vezetik fel, azaz az 5 perc 59 másodperccel később érkező vonat még pontosnak számít.

2023-ban összesen 3 millió percett késett a MÁV, ami kb. 5 év 8 hónapnak felel meg, és messze meghaladja az előző évek értékeit - írja a Telex. Hozzáteszik, hogy az adatok csalókák, mert 2017 óta egy olyan metódust használnak a vasúttársaságnál, amelybe csak a 6 percnél hosszabb késéseket számítják bele, vagyis az 5 perc 59 másodperccel később érkező vonat még pontosnak számít a statisztikákban.

Összességében tavaly 2020-hoz képest 80 százalékkal késtek többet a vonatok Magyarországon - ha csak a 6 percen felüli késésekkel számolunk. Sőt, 2017-ben még csak 3,5 évet késett a MÁV, ezt sikerült 2023-ra lényegesen feltornászni. Ugyanakkor a tavalyi, majdnem 6 éves késés nem tűnik olyan soknak, mert az 176,5 évnyi teljes menetidőhöz viszonyul. Ráadásul a MÁV szerint maguk az utasok nem is késnek annyit, mint a vonatok, mert azt nem számítják bele a statisztikába, amikor baleset vagy más fennakadás miatt buszos pótlással viszik az utasokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem