2 °C Budapest
The shot depicts train as a passenger transport vehicle under power. The shot was taken in Europe, Hungary, Budapest city.

10 napot is késhet a MÁV egyetlen nap alatt: hihetetlen számokat tettek közzé

2022. október 5. 09:17

Elindult a Mennyit késünk ma? nevű oldal a Twitteren, ami naponta összesíti, mennyit késtek a MÁV járatai. Szeptember közepe óta a legkevesebb késés 48 óra volt, de volt olyan nap, amikor 253 óra késést szedtek össze a járatok az országban.

Elindult egy oldal a Twitteren, ami a magyar vonatok késését monitorozza napi szinten. A Mennyit késünk ma? nevű oldal szeptember óta szinte minden nap este 6 órakor mutatja be a hazai vonatok összesített késési idejét.

Az összesített késések száma naponta a 200, de akár a 250 órát is elérheti. Mivel hétvégén átlagosan kevesebb járat indul, kevesebb késést is halmoznak fel a vonatok. A szeptember 10. óta rögzített adatok szerint legkevesebb 48 és fél óra volt az összesített napi késés a MÁV-nál, a legtöbb pedig 253 óra.

A programot, ami számlálja a késést két fiatal szoftverfejlesztő készítette, egyikük a 24.hu-nak elmondta, nem a MÁV adatbázisából, hanem az Elvira-API segítségével dolgozik a robot, így az adatok pontosnak tekinthetők. 24 óra alatt nagyjából 3-4 ezer sor szokott bekerülni az adatbázisba, ennyi vonat esetében könyvelhető el késés. A következő lépésben ugyanezt a programot a Facebookra is átültetnék.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?