26 °C Budapest
Szent Istvan Korut, part of the Grand Boulevard, is one of the most central and busiest parts of Budapest. The Grand Boulevard is a major thoroughfare, and was built in 1896. It forms a semi-circle connecting the two bridges of the Danube, Margaret Bridge on the north and Petofi Bridge on the south.

Brutális razzia Budapesten: 700 embert igazoltattak ezeken a szórakozóhelyeken

2022. április 10. 20:11

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén. A BRFK vasárnapi közleményében azt írta, hogy 700 embert igazoltattak.

A police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint a belvárosi razziában részt vett egyebek mellett a Készenléti Rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint több önkormányzat és kerületi kormányhivatal is. Az ellenőrzés az V., a VI. és a VII. kerületet érintette.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények felderítésére, a lopások, a garázda, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, továbbá az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők ­- köztük taxisok - kiszűrésére is. A hatóságok nem csupán a közterületek biztonságára összpontosítottak: szórakozóhelyeket is ellenőriztek - emelték ki.

A rendőrök több mint 700 igazoltatást végeztek, 19 embert fogtak el vagy állítottak elő kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság, eltiltás hatálya alatti járművezetés és lopás miatt, valamint két embert körözés miatt.

Az akció során 246 gépjárművet ellenőriztek, 133 esetben alkoholszondát is használtak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott. A razzia során kilenc szórakozó-, valamint négy szálláshely működését is ellenőrizték, ennek eredményeként a társhatóságok négy esetben szabtak ki bírságot és kezdeményeztek egyéb eljárást. A szombatihoz hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani a fővárosban - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?