0 °C Budapest

Így reagál a BKV a koronavírusra: akcióterv készült

2020. március 6. 20:30

A Magyarországon is regisztrált koronavírus terjedése ellen, valamint munkatársaink és utasaink védelme érdekében felelős vállalatként céltudatosan, gyorsan és hatékonyan kívánunk fellépni. A járványok terjedésének egyik sajátossága, hogy növekedésük legideálisabb közege, ha sok ember egyszerre tartózkodik azonos helyen - a közösségi közlekedés jellegéhez hasonlóan -, így Társaságunk minden lehetséges eszközt felhasznál a prevenció érdekében.

A BKV-n belül akcióterv készült, amely tartalmazza a szükséges óvintézkedéseket, a védelmi intézkedéseket, a takarítási és aktív, rendszeres fertőtlenítési rendelkezéseket.

A BKV Zrt. járművekre vonatkozó takarítási rendje jelenleg is tartalmazza a járművek rendszeres vegyszeres, fertőtlenítő jellegű takarítását, aminek része a vezetőállások napi rendszerességű fertőtlenítő takarítása. A koronavírus járványt megelőző intézkedések keretében elrendeltük az utasokkal érintkező felületek napi fertőtlenítő takarítását is.

A korábban a metrókon, valamint a mozgólépcsők korlátjain alkalmazott technikát kiterjesztettük a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító, nagykörúti vonalon éjjel-nappal közlekedő Combino villamosokra is. Így azok utasokkal érintkező felületein a Resysten Hungary Kft. higiéniai bevonata képez plusz védelmet: a fotokatalitikus - mesterséges fénnyel is működő - titán-dioxid bevonat hatására 90 százalék csökken a szennyezettség, és ezzel a kórokozók megjelenésének esélye is.

Az akcióterv tartalmazza továbbá többek között a megfelelő fertőtlenítőszerek beszerzését és elosztását, a védőmaszkok beszerzését, a tájékoztatók kihelyezését, valamint azt, hogy megbetegedés gyanújának esetén milyen munkarendben kell vagy lehet dolgozni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A védekezés "gyakorlati" elemein túl kiemelt hangsúlyt fektetünk mind munkatársaink, mind utasaink rendszeres és maradéktalan tájékoztatására is. A belső kommunikáció folyamatos a kollégák felé, az e-hírlevélben hetente adunk - minden alkalommal frissített - tájékoztatást a vírusról, valamint a védekezésről, komplex anyag jelenik meg a belső magazinban, a telephelyeken, nagyobb végállomási tartózkodókban pedig plakátok segítik a dolgozók tájékozódását.

A járványra való felkészülésben, valamint a pandémia időszakában meghozott intézkedéseink során természetesen igazodni fogunk a tisztifőorvos, a kormányzati operatív törzs, valamint a fővárosi operatív törzs javaslataihoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?