Brutális ingyenpénz-osztás indul: itt lehet jelentkezni a 670 ezer forintra

Brutális ingyenpénz-osztás indul: itt lehet jelentkezni a 670 ezer forintra

2019. szeptember 30. 09:28

A jövő év elején már megnyílik az az online felület a Tempus Közalapítványnál, ahol jelentkezni lehet a kéthetes, intenzív nyelvi kurzusokra - írja a Világgazdaság.

A jövő év elején megnyílik az az online felület a Tempus Közalapítványnál, ahol jelentkezni lehet a kéthetes, intenzív nyelvi kurzusokra - mondta a Világgazdaságnak Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos. Fontos tudni, hogy a jelenleg 9. és 11. évfolyamra járó, gimnáziumban és szakgimnáziumban tanuló, nappali tagozatos diákok utazhatnak majd a kéthetes nyelvi kurzusra, négy (angol, német, francia és kínai) nyelvterületen. A célországok az Egyesült Királyság, Írország, Málta, Franciaország, Németország, Ausztria és Kína. 

A kínai nyelv specialitása miatt ugyanakkor a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanulói számára csak meghívásos alapon, szervezett keretek között és csoportosan utazva nyitják majd meg a lehetőséget a kiutazásra. A programra a biztos szerint a költségvetésben harmincötmilliárd forint van betervezve, de ha szükséges emelik az összeget.

A finanszírozásról egyelőre annyit tudni, hogy az utazási költséget a zsebpénzzel együtt a családoknak utalják majd előre. Mindez nagyjából azt jelenti, hogy személyenként kétezer eurós ösztöndíjjal kalkulálnak, de a program előkészítői dolgoznak azon, hogy országonként és régiónként súlyozzák a költségeket. Nyolc diákkal mehet egy kísérő tanár, akinek a költségeit szintén fedezi a program.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?