Dagad a BKV botrány: felmondással fenyegetnek az álomfizu hallatán a járművezetők

Dagad a BKV botrány: felmondással fenyegetnek az álomfizu hallatán a járművezetők

2017. október 24. 15:00

Tovább gyűrűzik a szórólapbotrány a BKV-nál. Az elmúlt hétvégén több százan írták ugyanis alá a követelést, miszerint a régiek bérét is emelje az újaknak ígért havi bruttó 400 ezer forintos szintre a cég. Mint ismert, a botrány akkor pattant ki, amikor kiderült, a budapesti közlekedési társaság szórólapon hirdeti, hogy mennyit kereshetnek az új belépők miközben a régiek átlagkeresete ettől több tízezer forinttal elmarad.

A BKV régi járművezetőit villámcsapásként érte a hír, hogy az ő átlagbérüknél több tízezer forinttal többet ígér az újaknak toborzókampányában, szórólapokon a cégvezetés - közölte Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke.

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámoltnapokkal ezelőtt, az EKSZ észre vett egy hirdetményt, amelynek tartalma futótűzként terjedt a járművezetők körében. A hangulat pedig azóta is feszült a munkavállalók körében. Az elmúlt 4 napban ugyanis több százan aláírták azt a követelést, miszerint a cégvezetés emelje meg a régiek bérét is átlagosan bruttó havi 400 ezer forintra (vannak olyanok, akiknek több tízezer forinttal marad el a bérük az újaknak ígérttől) - számolt be közleményében az EKSZ.

A botrány kirobbanása óta eltelt napokban a cégvezetés egyébként nem cáfolta a kialakult helyzetet.

Sokan felmondanának

Az EKSZ elnöke szerint az erre az évre kiharcolt 15 százalékos, ritka magas béremelés bár nagyon fontos volt, mégis nagy bértorlódást okozott, így alig lett különbség a régi és új munkavállalók között. Ráadásul a munkavállalóknak már nem elég csak az az ígéret, hogy jövőre béremelést kapnak, pontosan tudni akarják azt is, hogy mire számíthatnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A régiek nagy része ugyanakkor elégedetlen a helyzettel és felmondást fontolgat, ami igen veszélyes lehet az amúgy is súlyos járművezető-hiánnyal küzdő cégnél. Az EKSZ éppen a pattanásig feszült bérhelyzet enyhítése miatt szorgalmazta már júniusban a bértárgyalások megkezdését, ami időközben meg is történt, de nem hozott változást.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?