12 °C Budapest
Dagad a BKV botrány: felmondással fenyegetnek az álomfizu hallatán a járművezetők

Dagad a BKV botrány: felmondással fenyegetnek az álomfizu hallatán a járművezetők

2017. október 24. 15:00

Tovább gyűrűzik a szórólapbotrány a BKV-nál. Az elmúlt hétvégén több százan írták ugyanis alá a követelést, miszerint a régiek bérét is emelje az újaknak ígért havi bruttó 400 ezer forintos szintre a cég. Mint ismert, a botrány akkor pattant ki, amikor kiderült, a budapesti közlekedési társaság szórólapon hirdeti, hogy mennyit kereshetnek az új belépők miközben a régiek átlagkeresete ettől több tízezer forinttal elmarad.

A BKV régi járművezetőit villámcsapásként érte a hír, hogy az ő átlagbérüknél több tízezer forinttal többet ígér az újaknak toborzókampányában, szórólapokon a cégvezetés - közölte Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke.

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámoltnapokkal ezelőtt, az EKSZ észre vett egy hirdetményt, amelynek tartalma futótűzként terjedt a járművezetők körében. A hangulat pedig azóta is feszült a munkavállalók körében. Az elmúlt 4 napban ugyanis több százan aláírták azt a követelést, miszerint a cégvezetés emelje meg a régiek bérét is átlagosan bruttó havi 400 ezer forintra (vannak olyanok, akiknek több tízezer forinttal marad el a bérük az újaknak ígérttől) - számolt be közleményében az EKSZ.

A botrány kirobbanása óta eltelt napokban a cégvezetés egyébként nem cáfolta a kialakult helyzetet.

Sokan felmondanának

Az EKSZ elnöke szerint az erre az évre kiharcolt 15 százalékos, ritka magas béremelés bár nagyon fontos volt, mégis nagy bértorlódást okozott, így alig lett különbség a régi és új munkavállalók között. Ráadásul a munkavállalóknak már nem elég csak az az ígéret, hogy jövőre béremelést kapnak, pontosan tudni akarják azt is, hogy mire számíthatnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A régiek nagy része ugyanakkor elégedetlen a helyzettel és felmondást fontolgat, ami igen veszélyes lehet az amúgy is súlyos járművezető-hiánnyal küzdő cégnél. Az EKSZ éppen a pattanásig feszült bérhelyzet enyhítése miatt szorgalmazta már júniusban a bértárgyalások megkezdését, ami időközben meg is történt, de nem hozott változást.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?