13 °C Budapest

Így úszd meg olcsóbban a Balatont: mutatjuk a trükköt

2017. június 27. 16:50

A tervek szerint idén 2017. július elsején, vagyis most szombaton tartják a Balaton átúszást. Még egy napunk van jelentkezni előzetesen az eseményre, amellyel akár egy ezrest is megspórolhatunk. A helyszín nevezésért és orvosi igazolásért idén 9 000 ezer forintot kérnek el.

Ha az égiek is úgy akarják, akkor az idei évben július 1-jén, azaz most szombaton tartják a Balaton átúszást. Ha rossz lesz az időjárás, akkor marad valamelyik tartalékidőpont:

  • július 2.,
  • július 8.,
  • július 9.,
  • július 15.,
  • július 16.

Az úszás Révfülöpről indul, a helyszínen reggel 7-től egészen 12:45-ig lehet nevezni, az erre kijelölt központban. A cél Balatonboglár, vagyis a táv összesen 5 200 méter. Legkésőbb még délután 2-kor vághatunk bele az átúszásba, de ez a késői kezdés a lassabban úszóknak nem ajánlott, mert csak 5-ig maradhatunk a vízben.

Forrás: balaton-atuszas.hu (Kovács Tibor)


A nevezést érdemes lehet azonban már korábban (06. 28-ig) online elintézni, hiszen ezzel akár ezer forintot is megspórolhatunk. De fontos tudunk, hogy a nevezési díjat az előnevezés esetén sem kell kifizetnünk, arra csak az esemény napján lesz lehetőség a kinyomtatott nevezési visszaigazolás és az orvosi igazolás bemutatásával.

A nevezési díjért cserébe nem csak az eseményen vehetünk részt, de kapunk egy egyedi emblémázott pólót és az egyéni időnket is mérni fogják.

Milyen legyen az orvosi igazolás?

Az orvosi igazolást már csak azért is érdemes előre beszerezni, mert így sok időt spórolhatunk magunknak és nem kell majd ezért is külön sorba állni. A lényeg hogy az orvosi igazolás 1 hónapnál ne legyen régebbi és engedélyt adjon az eseményen való részvételre.

Hogyan menjünk?

A rajt pontos helyszíne: Révfülöp, Halász u. 7. (labdarúgópálya).

A teljesárú vonatjegyek Budapesttől-Révfülöpig 2 830 forinttól indulnak. Balatonboglárról pedig a délutáni órákban 3010 forintért jöhetünk haza. Vagyis a vonatos utazás Budapesttől 5 840 forintunkba kerül fejenként.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha kocsival megyünk és Balatonboglárra esik a választásunk, akkor oda-vissza 288 kilométert kell megtennünk az autópályán. Egy átlagos 8 literes fogyasztással és 350 forintos benzin árral számolva az útiköltség 8 ezer forint körül mozog, amihez hozzájön az autópálya matrica (2 975 forint) így végül körülbelül 11 ezer forintot kell fizetnünk, ha ezt az utazási formát választjuk.

Aki autóval megy, annak érdemes korán elindulni, hiszen idén is tömeges részvételre számítanak a rendezők, így a parkoló megtalálása biztos nem lesz könnyű feladat.

Abban az estben, ha telekocsis megoldással utaznánk a vonatnál is olcsóbb lehet egy út, de érdemes már most foglalni, hiszen nagyon hamar betelnek a szabad helyek.

Jó tanácsok az úszáshoz

A szervezők az esemény hivatalos honlapján néhány jó tanácsot is összegyűjtöttek az úszóknak:

  • 24-25 fokos víznél még nem igazán számít, de ha víz 22 foknál is hidegebb, akkor már komolyan kell venni a lezsírozást
  • Három órával az úszás előtt egy bőséges étkezés nem okozhat gondot, de érdemes kerülni a túl zsíros és fűszeres ételeket
  • Az úszóöltözékünk pedig feltétlen legyen kényelmes, és kipróbált

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem