Fillérekből is megúszhatod a síelést: ide kell menni

Fillérekből is megúszhatod a síelést: ide kell menni

2016. december 17. 07:06

Idén a hideg időjárásnak köszönhetően a tavalyi szezonhoz képest korábban, már most decemberben is kinyitott néhány hazai sípálya. Az árak nem emelkedtek jelentősen: 4-7 ezres bérletárakra készülhetünk a magyar pályákon.

A hideg időjárásnak köszönhetően már a mai napon több helyen is síelhetünk az országban. A Mátraszentistváni sípark pont ma nyitja meg a kapuit, az Eplényi síarénában pedig már egy hete csúszhatnak a téli sport szerelmesei.

Idén egyelőre minimális természetes hó esett. A pályákon hóágyúzott hó van, aminek köszönhetően sokkal stabilabb havat tudunk előállítani

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Erbeszkorn Tamás, a Mátraszentistváni Sípark szóvivője.

A fent említett pályák mellett már Visegrádon és Sátoraljaújhelyen is várják a síelőket. Persze a legtöbb helyen ilyenkor még általában csak 1-2 pálya üzemel, de Eplényben például a várakozások szerint jövő héten már az egész síarénát megnyithatják.

Csupán néhány százalékkal lettek drágábbak a jegyáraink tavalyhoz képest

- válaszolta kérdésünkre Ebele Bálint, a Nordica Eplény Síaréna szóvívője.

A szezon elején általában még kényelmesen síelhetünk, bár a forgalom már most jól alakul a pályákon. A két ünnep között szinte biztos, hogy tömeg lesz, és a hétvégéken is nagyobb lehet majd a forgalom. Ezért, aki nem szeretne sokáig várakozni a felvonóknál, annak inkább érdemesebb a hétköznapokat választani a síelésre - ilyenkor ráadásul a jegyárak is olcsóbbak lehetnek.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi a helyzet külföldön?

A síelők legnépszerűbb külföldi úticéljai közé még mindig egyértelműen

  • Ausztria,
  • Szlovákia,
  • Szlovénia,
  • Olaszország,
  • és Franciaország tartozik.

A legtöbben 15-25 fős baráti társassággal utaznak, 4-5 napra vagy egy hétre. A kínálat hatalmas, ezért a szállodák és a síbérletek árai is nagyban különbözhetnek egymástól.

Ne feledd a biztosítást!

Még mindig sokan elfelejtenek utasbiztosítást kötni, ha külföldre utaznak, pedig a síelés és a téli sport közbeni balesetek igen gyakoriak. A sípályákon a leggyakoribb a térdszalag sérülés, szakadás vagy térd zúzódás. Szintén jellemző a síelőkre, hogy nagyobb számban szenvednek el különböző testrészeken töréseket: pl. a kulcscsonton, medencén, csuklón, alkaron, felkaron és a lábon. A ficamok, izomszakadások, fej- és csigolyasebesülések, különböző vágások egyaránt rendszeresek, bár kisebb arányban fordulnak elő. Viszont már a legkisebb sérülés külföldi orvosi ellátása is igen költséges lehet, amit biztosítás nélkül magunknak kell kifizetnünk.

Egy súlyosabb baleset esetén a műtét és a kórházi tartózkodás költsége elérheti akár a több millió forintos nagyságrendet.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?