Mégis eltörlik Európában a roamingdíjakat

Mégis eltörlik Európában a roamingdíjakat

2016. szeptember 22. 09:32

Eltörlik a kilencvennapos korlátot az európai roamingnál, ezt a javaslatot tette az az Európai Bizottság - jelentette be Andrus Ansip digitális piacért felelős uniós biztos.

A javaslat szerint 2017 júniusától megszűnik a roamingdíj az uniós felhasználóknak az Európai Unió egész területén. A bizottság javaslata szerint időkorlát alkalmazása nélkül, minden szolgáltatónak az otthoni díjazást kell biztosítania minden felhasználó számára. Az Európai Bizottság azt követően tett szerdán újabb javaslatot az uniós roamingdíjak szabályozására, miután visszavonta szeptember elején ismertetett előterjesztését az akkori felháborodás miatt.

Ugyanakkor biztosítékokat is beépített a tervezetbe, vagyis nem lehet azt csinálni, hogy megvesszük a SIM-kártyát ott, ahol a legolcsóbb, majd egy másik országban használjuk.

A SIM-kártyának bizonyos időközönként a megvásárlás helyén kell felbukkannia.

A szolgáltatóknak is beépítenek némi biztosítékot a rendszerbe. Vagyis ha valaki sokáig nem felel meg a feltételeknek, akkor plusz költségeket szabhatnak ki rá. Ez hívásonként legfeljebb 0,04 euró/hívás, sms-enként 0,01 euró és megabájtonként 0,0085 euró lehet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43