30 °C Budapest
Autósok, figyelem! Lezárják fél Budapestet most hétvégén

Autósok, figyelem! Lezárják fél Budapestet most hétvégén

2016. augusztus 19. 18:03

Az Államalapítás Ünnepén, augusztus 20-án, az ünnepi rendezvények miatt számos, budai és pesti fő közlekedési útvonalat és Duna-hidat érintő lezárás és közösségi közlekedési változás lép életbe a fővárosban.


Az augusztus 20-i hétvégén - már 19-én estétől, de különösen 20-án - a belvárost közösségi közlekedéssel javasolt megközelíteni. A megnövekedő forgalomra a BKK járatsűrítésekkel készül. A forgalomkorlátozások miatt több busz- és villamosjárat módosított, vagy rövidített útvonalon jár, ezért a BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok forgalmáról a BKK Facebook-oldalán, a BKK Info oldalán, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban, ahol folyamatosan friss, aktuális közlekedési információk olvashatók. A tervezett változások a www.bkk.hu/augusztus20 oldalon ismerhetők meg.

Forgalomkorlátozások már augusztus 19-étől

A Lánchíd augusztus 19-én este 20 órától 21-én hajnali 4 óráig, az Erzsébet híd várhatóan augusztus 20-án 18 óra és 22:30 között le lesz zárva a forgalom elől. A Szabadság híd villamosvágány-felújítási munkák miatt jelenleg sem használható. 19-én délután, valamint 20-án a reggeli, délelőtti órákban a Kossuth Lajos tér környékén a katonai tisztavatás miatt lezárják a környező utcákat; délután a Szent Jobb körmenet miatt a Szent István Bazilika, a József Attila utca, a Széchenyi István tér, az ökumenikus kenyéráldás és az aratómenet miatt pedig a budavári Szentháromság tér környékén kell lezárásokra számítani. A Várkert Bazár környékén augusztus 19-e reggeltől 21-e estig lesznek forgalomkorlátozások.

Közlekedés a tűzijáték idején

A tűzijátékot megelőző és követő néhány órában mind a budai, mind a pesti belváros Dunához közel eső területeit lezárják a közúti forgalom elől. A tűzijáték augusztus 20-án 21 órától körülbelül 21:30-ig tart, idén a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti területen, valamint a Citadelláról lövik fel. A BKK a tűzijáték kényelmesebb és biztonságosabb megközelítése érdekében egész este sűrűbben indítja mind a négy metróvonalat, a H5-ös és a H7-es HÉV-et, továbbá a nagykörúti villamost, valamint több, a belváros felé tartó villamos- és buszjáratot. A tűzijáték helyszínének megközelítése elsősorban metróval, majd a belvárosi csomópontokból gyalogosan javasolt. Egyes metróállomásokat biztonsági okokból lezárhatnak. Az Erzsébet hídi járatok a hídzár idején megosztva közlekednek. A pesti oldalon Rákospalota, Újpalota és Angyalföld felől a buszok a Deák Ferenc térig járnak. A budai oldalon Kelenföld és Dél-Buda felől , valamint a Hegyalja út és a Márton-hegy térségéből a buszok a Móricz Zsigmond körtérig járnak. A kiskörúti villamosok vágányfelújítás miatt nem közlekednek, ezért este az M2-es, az M3-as metróval, vagy a 9-es busszal ajánlott utazni. 19 órától a D12-es hajójárat nem közlekedik. A tűzijáték után, 21:30 és 23 óra között - a kényelmesebb hazautazás érdekében - a belvárosból közlekedő járatok sűrűbben követik majd egymást. A lezárt utakat a rendőrség döntése alapján folyamatosan nyitják majd meg.

Mesterségek Ünnepe

Augusztus 18-ától 21-éig idén is megrendezik a Mesterségek Ünnepét, a rendezvénynek helyt adó Budai Vár megközelítését a BKK járatsűrítésekkel és rendkívüli buszjárat elindításával segíti. Nemcsak gyakrabban indul majd a 16A busz, de 216-os jelzéssel rendkívüli járat is közlekedik a Belvárosból a Dísz térre.

Az augusztus 20-i hétvége közlekedési változásokról, forgalomkorlátozásokról bővebb információ a BKK honlapján a www.bkk.hu/augusztus20 oldalon található, ahol a közösségi közlekedési járatok menetrendjében történő változások, valamint a közúti korlátozások is megismerhetők. A közúti lezárásokról, forgalomkorlátozásokról a rendőrség dönt, ezért a járatok terelésével kapcsolatos információk csak tervezettek. A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok forgalmáról a BKK Facebook-oldalán, a BKK Info oldalán, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban, ahol folyamatosan friss, aktuális közlekedési információk olvashatók.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Augusztus 20-i ünnepi mentesítő vonatok

Az augusztus 20-i állami ünnep miatt a vasúti közlekedési rend nem változik, de a fővonalakon több kocsival közlekednek egyes vonatok. A tűzijáték után mentesítő vonat is indul Budapestről Győrbe és Szegedre. A sorban állás elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani a vasúti jegyeket, vagy az internetes jegyvásárlást választani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A vonatok közlekedési rendje nem változik, a hétvégi alaphelyzetnek megfelelően járnak a vonatok. A tűzijáték után mentesítő vonatot indít a MÁV-START Budapestről, a Nyugati pályaudvarról Szegedre 23 órakor, valamint a Déli pályaudvarról Komáromon át Győrbe 23 óra 20 perckor.

Budapestről a tűzijátékot követően az utolsó, menetrend szerinti vonatokkal is hazajuthatnak az utasok: Budapest-Nyugati pályaudvarról Cegléden és Szolnokon át Debrecenbe 22:28-kor, Vácon át Szobra 21:48-kor, 22:28-kor, 22:48-kor és 23:48-kor, Veresegyházon át Vácra 22 és 23 órakor, Esztergomba 21:20-kor, 22:20-kor és 23:20-kor,Lajosmizsére 21:18-kor, 22:18-kor és 23:18-kor. Budapest-Keleti pályaudvarról Miskolcra 22:00 órakor,Gödöllő-Hatvan útirányon át Füzesabonyba 22:35-kor, Gödöllőn át Hatvanba 23:50-kor, Újszászon át Szolnokra 22:55-kor. Budapest-Déli pályaudvarról Tatabányára és Komáromba 22:20-kor és 23:20-kor,Pusztaszabolcson át Dunaújvárosba 22:55-kor,Székesfehérvárra 22:40-kor, illetve 23:40-kor. Székesfehérvárról a dél-balatoni vonalra, Fonyód és Keszthely felé induló Bagolyvonatokhoz is lesz csatlakozás.

Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az állomási automatákat vagy az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül.

Mindezekről bővebb tájékoztatás a http://www.mavcsoport.hu/ honlapon olvasható, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 1 349-49-49-es telefonszámon kérhető.

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05