18 °C Budapest

Autósok, figyelem! Lezárják fél Budapestet most hétvégén

2016. augusztus 19. 18:03

Az Államalapítás Ünnepén, augusztus 20-án, az ünnepi rendezvények miatt számos, budai és pesti fő közlekedési útvonalat és Duna-hidat érintő lezárás és közösségi közlekedési változás lép életbe a fővárosban.


Az augusztus 20-i hétvégén - már 19-én estétől, de különösen 20-án - a belvárost közösségi közlekedéssel javasolt megközelíteni. A megnövekedő forgalomra a BKK járatsűrítésekkel készül. A forgalomkorlátozások miatt több busz- és villamosjárat módosított, vagy rövidített útvonalon jár, ezért a BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok forgalmáról a BKK Facebook-oldalán, a BKK Info oldalán, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban, ahol folyamatosan friss, aktuális közlekedési információk olvashatók. A tervezett változások a www.bkk.hu/augusztus20 oldalon ismerhetők meg.

Forgalomkorlátozások már augusztus 19-étől

A Lánchíd augusztus 19-én este 20 órától 21-én hajnali 4 óráig, az Erzsébet híd várhatóan augusztus 20-án 18 óra és 22:30 között le lesz zárva a forgalom elől. A Szabadság híd villamosvágány-felújítási munkák miatt jelenleg sem használható. 19-én délután, valamint 20-án a reggeli, délelőtti órákban a Kossuth Lajos tér környékén a katonai tisztavatás miatt lezárják a környező utcákat; délután a Szent Jobb körmenet miatt a Szent István Bazilika, a József Attila utca, a Széchenyi István tér, az ökumenikus kenyéráldás és az aratómenet miatt pedig a budavári Szentháromság tér környékén kell lezárásokra számítani. A Várkert Bazár környékén augusztus 19-e reggeltől 21-e estig lesznek forgalomkorlátozások.

Közlekedés a tűzijáték idején

A tűzijátékot megelőző és követő néhány órában mind a budai, mind a pesti belváros Dunához közel eső területeit lezárják a közúti forgalom elől. A tűzijáték augusztus 20-án 21 órától körülbelül 21:30-ig tart, idén a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti területen, valamint a Citadelláról lövik fel. A BKK a tűzijáték kényelmesebb és biztonságosabb megközelítése érdekében egész este sűrűbben indítja mind a négy metróvonalat, a H5-ös és a H7-es HÉV-et, továbbá a nagykörúti villamost, valamint több, a belváros felé tartó villamos- és buszjáratot. A tűzijáték helyszínének megközelítése elsősorban metróval, majd a belvárosi csomópontokból gyalogosan javasolt. Egyes metróállomásokat biztonsági okokból lezárhatnak. Az Erzsébet hídi járatok a hídzár idején megosztva közlekednek. A pesti oldalon Rákospalota, Újpalota és Angyalföld felől a buszok a Deák Ferenc térig járnak. A budai oldalon Kelenföld és Dél-Buda felől , valamint a Hegyalja út és a Márton-hegy térségéből a buszok a Móricz Zsigmond körtérig járnak. A kiskörúti villamosok vágányfelújítás miatt nem közlekednek, ezért este az M2-es, az M3-as metróval, vagy a 9-es busszal ajánlott utazni. 19 órától a D12-es hajójárat nem közlekedik. A tűzijáték után, 21:30 és 23 óra között - a kényelmesebb hazautazás érdekében - a belvárosból közlekedő járatok sűrűbben követik majd egymást. A lezárt utakat a rendőrség döntése alapján folyamatosan nyitják majd meg.

Mesterségek Ünnepe

Augusztus 18-ától 21-éig idén is megrendezik a Mesterségek Ünnepét, a rendezvénynek helyt adó Budai Vár megközelítését a BKK járatsűrítésekkel és rendkívüli buszjárat elindításával segíti. Nemcsak gyakrabban indul majd a 16A busz, de 216-os jelzéssel rendkívüli járat is közlekedik a Belvárosból a Dísz térre.

Az augusztus 20-i hétvége közlekedési változásokról, forgalomkorlátozásokról bővebb információ a BKK honlapján a www.bkk.hu/augusztus20 oldalon található, ahol a közösségi közlekedési járatok menetrendjében történő változások, valamint a közúti korlátozások is megismerhetők. A közúti lezárásokról, forgalomkorlátozásokról a rendőrség dönt, ezért a járatok terelésével kapcsolatos információk csak tervezettek. A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok forgalmáról a BKK Facebook-oldalán, a BKK Info oldalán, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban, ahol folyamatosan friss, aktuális közlekedési információk olvashatók.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Augusztus 20-i ünnepi mentesítő vonatok

Az augusztus 20-i állami ünnep miatt a vasúti közlekedési rend nem változik, de a fővonalakon több kocsival közlekednek egyes vonatok. A tűzijáték után mentesítő vonat is indul Budapestről Győrbe és Szegedre. A sorban állás elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani a vasúti jegyeket, vagy az internetes jegyvásárlást választani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vonatok közlekedési rendje nem változik, a hétvégi alaphelyzetnek megfelelően járnak a vonatok. A tűzijáték után mentesítő vonatot indít a MÁV-START Budapestről, a Nyugati pályaudvarról Szegedre 23 órakor, valamint a Déli pályaudvarról Komáromon át Győrbe 23 óra 20 perckor.

Budapestről a tűzijátékot követően az utolsó, menetrend szerinti vonatokkal is hazajuthatnak az utasok: Budapest-Nyugati pályaudvarról Cegléden és Szolnokon át Debrecenbe 22:28-kor, Vácon át Szobra 21:48-kor, 22:28-kor, 22:48-kor és 23:48-kor, Veresegyházon át Vácra 22 és 23 órakor, Esztergomba 21:20-kor, 22:20-kor és 23:20-kor,Lajosmizsére 21:18-kor, 22:18-kor és 23:18-kor. Budapest-Keleti pályaudvarról Miskolcra 22:00 órakor,Gödöllő-Hatvan útirányon át Füzesabonyba 22:35-kor, Gödöllőn át Hatvanba 23:50-kor, Újszászon át Szolnokra 22:55-kor. Budapest-Déli pályaudvarról Tatabányára és Komáromba 22:20-kor és 23:20-kor,Pusztaszabolcson át Dunaújvárosba 22:55-kor,Székesfehérvárra 22:40-kor, illetve 23:40-kor. Székesfehérvárról a dél-balatoni vonalra, Fonyód és Keszthely felé induló Bagolyvonatokhoz is lesz csatlakozás.

Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az állomási automatákat vagy az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül.

Mindezekről bővebb tájékoztatás a http://www.mavcsoport.hu/ honlapon olvasható, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 1 349-49-49-es telefonszámon kérhető.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm