28 °C Budapest
Nőtt az utazási kedv: ennyit költöttünk szállásra januárban

Nőtt az utazási kedv: ennyit költöttünk szállásra januárban

MTI
2016. március 18. 11:30

A kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért forgalma 6 százalékkal bővült januárban, a szálláshelyek folyó áron számolt bruttó árbevétele pedig 3,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A gyorsjelentés szerint januárban a külföldi és a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 5,8, illetve 6,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 22 milliárd forintra nőtt, ezen belül a szállásdíj-bevétel 4,1 százalékkal, 12 milliárd forintra, a vendéglátásból származó bevétel 0,9 százalékkal, továbbá az egyéb bevételek 6,1 százalékkal, egyaránt 5 milliárd forintra emelkedtek.

Januárban a külföldi vendégek száma 7,9 százalékkal, 255 ezerre, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 5,8 százalékkal, 644 ezerre nőtt. A külföldivendég-éjszakák száma a kilenc turisztikai régióból egyedül a dél-dunántúli régióban csökkent. A januári vendégforgalom nagysága alapján a legjelentősebb küldő országok közül legnagyobb mértékben, egyaránt 16 százalékkal, az Ausztriából és a Romániából érkezők által eltöltött vendégéjszakák száma emelkedett, a keresletbővülés Olaszország és az Egyesült Királyság esetében 5,0 és 4,7 százalékos volt. A Németországból és az Oroszországból érkező vendégek 6,3, illetve 15 százalékkal kevesebb vendégéjszakát vettek igénybe.

A belföldi vendégek száma 7,8 százalékkal, 285 ezerre, az általuk eltöltött éjszakáké 6,1 százalékkal, 621 ezerre bővült. A belföldivendég-éjszakák alapján mért vendégforgalom hat turisztikai régióban nőtt, háromban - a Tisza-tónál, Nyugat- és Közép-Dunántúlon - csökkent.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szállodák szobakihasználtsága 0,9 százalékponttal, 39,1 százalékra emelkedett.

Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 19 százalékkal többet költöttek,

a működő kereskedelmi szálláshelyek jelentése alapján 1653 egység fogadott el pihenőkártyát, 887 millió forint értékben. Január végén a kereskedelmi szálláshelyek száma 2355 volt, 1,5 százalékkal nőtt egy év alatt, a kiadható férőhelyek száma 2,5 százalékkal bővült, meghaladta a 204 ezret.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?