17 °C Budapest
Sokan kérdezik: meddig érvényesek az autópálya matricák?

Sokan kérdezik: meddig érvényesek az autópálya matricák?

2015. december 2. 18:31

2016 január végéig lesznek érvényesek az éves idei autópálya matricák - mondta el a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője az InfoRádiónak. Kibédi-Varga Lajos hozzátette: az első mintegy 11 hónapban csaknem 3 milliárd forint pótdíjat hajtottak be a bliccelőktől.

Nem kell kapkodniuk az országos éves jogosultságú matricákat vásárlóknak, hiszen a díjrendelet értelmében ez a megvásárlás pillanatától a következő év január 31-ig érvényes. A megyei matricák érvényessége ugyanígy alakul: 2016. január 31. éjfélig lehet közlekedni velük

- mondta el az InfoRádiónak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Szóvivője.

A 2016. évre szóló matricákat - az országos és a megyei éves matricákat, valamint a havi és a heti érvényességűeket egyaránt - 2016. január elsején nulla órától lehet megvásárolni néhány kattintással, interneten keresztül a nemzetiutdij.hu, illetve az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, vagy sms-ben mobiltelefonról, valamint a jól megszokott viszonteladói értékesítési pontokon - például a benzinkutakon - , és nyitva tartási időben a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáin.

A szóvivő beszámolt arról, hogy 2014-ben összességében mintegy 250 ezer jogosulatlan úthasználat esetében küldtek ki pótdíjfizetési felszólítást és mintegy 2,5 milliárd forint pótdíjat hajtottak be. Idén az év első majdnem 11 hónapjában csaknem 3 milliárd forint a behajtott pótdíj összege.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?