24 °C Budapest
Miért van ilyen nagy tömeg mostanában Ferihegyen?

Miért van ilyen nagy tömeg mostanában Ferihegyen?

2015. augusztus 13. 10:04

Zsúfolt volt az elmúlt napokban a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér: az utasok beszámolói szerint a 2B terminál hetek óta minden egyes napszakban zsúfolásig megtelik, a 2A viszont gyakran kong az ürességtől. Volt, aki hatalmas tumultussal szembesült.

A Magyar Nemzet érdeklődésére a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta: a nyaralókat szállító charterjáratok miatt ilyenkor szezonálisan ugrik meg a légi forgalom.

Évről évre azt tapasztalják, hogy míg júliusban és augusztusban utaznak a legtöbben, addig januárban és februárban a legkevesebben.

Hardy Mihály ugyanakkor elismerte, hogy a tavalyi 9,2 milliós utasforgalmi rekord után további dinamikus bővülés várható, így hamarosan elérhetik a reptér a 10,5-11 milliós éves kapacitását. Belátható időn belül azonban nem nyitják meg újra a Malév csődje után - az utasforgalom csökkenése miatt gazdaságossági okokból - 2012. május 30-án bezárt egyes terminált.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?