9 °C Budapest

Az alagútban gyalogolnak a 2-es metró utasai

MTI
2014. március 26. 14:56

Műszaki okok miatt nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere szerda délután az MTI-vel.

FRISS! Nem sokkal szerda délután 5 óra előtt újraindult a 2-es metró forgalma a teljes vonalon - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

Az MTI úgy tudja, hogy a szerelvény két állomás között lett mozgásképtelen, az utasokat leszállítják a metróról és az alagúton keresztül kísérik a Keleti pályaudvari állomásra, a tűzoltók is a helyszínen vannak.

Szerda reggel is leállt a 2-es metró, pótlóbuszokkal vitték az utasokat a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között.

BKK: a nagy számok törvénye...

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Pénzcentrum.hu-t arról tájékoztatta, hogy mozgásképtelenné vált egy szerelvény az M2-es metró vonalán, a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion állomás között, a Déli pályaudvar irányába. A szerelvényen mintegy negyven utas tartózkodott, akiknek a testi épségük egy pillanatra sem volt veszélyben.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A BKV azonnal intézkedett és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság bevonásával 20-25 perc alatt a homlokmenekítő ajtókon keresztül szabályozottan, gond nélkül leszállították az utasokat a járműről és kisegítették őket az állomásra. A BKK helyszínre érkező forgalomirányító kollégái ásványvízzel, üdítővel látták el az utasokat.

Mint írják, a nagy számok törvénye alapján, a napi több száz kilométert futó szerelvényeken sajnos előfordulhat meghibásodás, mai napon is egy ilyen műszaki hiba történt. Az M2-es vonalon közlekedő metrószerelvények nem teljesen azonosak a pénteken induló új, M4-es vonalon közlekedő járművekkel.

A meghibásodás miatt az M2-es metró vonalán az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér állomások között összesen 44 darab pótlóbusz közlekedik. A hiba kivizsgálását a BKV Zrt. a járművet gyártó Alstom bevonásával azonnal elkezdte.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?