18 °C Budapest

Ítéletidő Magyarországon: sokan késhetnek holnap a munkából

Pénzcentrum
2013. január 13. 20:04

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának összesítése alapján a Dunántúl teljes területén, valamint Pest és Bács-Kiskun megyében is havazik, Lenti és Szentendre környékén pedig intenzíven esik a hó. A társaság a késő délutáni órákban közel 300 munkagéppel dolgozik az utak hóeltakarításán és síkosságmentesítésén.

A főutak burkolata a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatos munkavégzése ellenére a reggel óta tartó havazás miatt a Dunántúl középső és déli területein hókásás, latyakos, Vasvár, Lenti, Marcali és Dunaújváros térségében havas. A mellékutakon az egész Dunántúlon havas a burkolat, a Nyírségben pedig letaposott havas. Az ország többi területén a kiszórt só hatására nedves az utak burkolata.

Országszerte fagypont alatti a hőmérséklet, a Dunántúlon néhány helyen párás a levegő így ezeken a területeken csúszós útszakaszokra is számíthatnak a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen csaknem 300 munkagépe és több mint 600 munkatársa dolgozik jelenleg is az utak síkosságmenesítésén és a hóeltakarításán. Ugyanakkor a télies útviszonyokra való tekintettel a társaság arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel vezessenek és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein kaphatnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?