0 °C Budapest

Útlevelet csináltatnál? Már januárra sincs időpont

Pénzcentrum
2012. december 17. 19:01

Lehetetlen január második fele előtti időpontot kérni az okmányirodákban - írja az Index. A járási rendszer kialakításáért felelős közigazgatási minisztériumnál viszont azt mondják, az okmányirodák működését semmilyen módon nem fogja zavarni az új redszer, de Navracsics Tibor közigazgatási miniszter sem tud a panaszokról. A portál olvasói nem ezt tapasztalták: valahol utasítást kaptak az ügyintézők, hogy januárra nem adhatnak időpontot.

"Az okmányirodák működését semmilyen módon nem zavarja a járási hivatalok létrejötte. Január 1-jétől az irodák ugyanott és ugyanúgy várják az ügyfeleket, ahol és ahogy eddig is, csak nem a jegyző alá fognak tartozni, hanem a járási hivatal keretében fognak tovább működni" - reagálta múlt héten a járási rendszer kialakításáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), miután a portál egyik olvasója furcsa esetről számolt be. Az olvasó útlevelet akart csináltatni az egyik Pest megyei leendő járási központ okmányirodájában, de azért nem kapott januárra időpontot, mert az ügyintéző szerint a járási rendszer miatt "gondok lehetnek" az ügyintézéssel.

Egyedi eset

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter is azt mondta, nem tud a panaszokról, szerinte csupán egyedi esetekről lehet szó. Hétfő délelőtt, a járási vezetők eskütételekor az Index kérdésére elmondta, hogy ígérettel bírnak a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt-től, hogy az átállásra kész lesz a gerinchálózat és az informatikai rendszer. Újságírói kérdésre elmondta azt is, hogy sok változás januártól még nem lesz tapasztalható, szerinte április-május környékén lesz az, amikor az állampolgárok számára fel fog tűnni a pontosabb és színvonalasabb ügyintézés.

Úgy tűnik, mégsem egyedi esetről van szó. Miután a hírportál felhívást intézett olvasóihoz, hogy írják meg, ők milyen nehézségeket tapasztaltak, jó néhány levelet kaptak. Az olvasóik hasonló anomáliákról számoltak be: nem csak december végére, hanem januárra sem adnak időpontot az okmányirodákban.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?