Emelkednek a parkolási díjak januártól

Pénzcentrum
2012. november 19. 15:06

Jelentős mértékben drágulnak jövőre a parkolási díjak (is!) a fővárosban. Az átlagosan 10 százalékos emelés miatt a legdrágább zónákban az 500 forintot is meghaladja majd egy óra várakozás díja.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a fővárosi parkolási díjak kiszámításának alapja a BKV Zrt. egy utazásra érvényes vonaljegy árának megfelelő összeg. Mint ahogy azt a Pénzcentrum.hu is megírta, Budapest Főváros Közgyűlése 2012. október 31-ei ülésén döntött a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2013. január 1-jétől érvényes viteldíjairól. A Közgyűlés döntése értelmében a teljes vonaljegy ára 2013-tól 350 forintba kerül majd (az idei 320 forint helyett).


Összhangban tehát a BKV-jegyek 2013 január 1-én hatályba lépő áremelkedésével, jövőre átlagosan 10 százalékkal drágulnak az egyes díjtételű területeken, a különböző járműfajták után óránként fizetendő várakozási díjak. Így a személygépkocsi-, a három- vagy négykerekű motorkerékpár-, a három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpár-, a személygépkocsival vontatott pót- vagy lakópótkocsi-, és a 3500 kilogramm megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó tehergépkocsi tulajdonosok jövőre jóval mélyebben nyúlhatnak majd a zsebükbe Budapesten.

RÉSZLETEKÉRT KATTINTS A KÉPRE


Természetesen a lakóautókra, autóbuszokra, a 3500 kilogramm megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsikra, mezőgazdasági vontatókra, a lassú járművekre és az ezekkel vontatható pót- vagy lakókocsikra is vonatkozik az áremelés. Esetükben a várakozási díja a fenti táblázatban megjelölt "Fizetendő díj" háromszorosa lesz.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?