Emelkednek a parkolási díjak januártól

Pénzcentrum
2012. november 19. 15:06

Jelentős mértékben drágulnak jövőre a parkolási díjak (is!) a fővárosban. Az átlagosan 10 százalékos emelés miatt a legdrágább zónákban az 500 forintot is meghaladja majd egy óra várakozás díja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a fővárosi parkolási díjak kiszámításának alapja a BKV Zrt. egy utazásra érvényes vonaljegy árának megfelelő összeg. Mint ahogy azt a Pénzcentrum.hu is megírta, Budapest Főváros Közgyűlése 2012. október 31-ei ülésén döntött a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2013. január 1-jétől érvényes viteldíjairól. A Közgyűlés döntése értelmében a teljes vonaljegy ára 2013-tól 350 forintba kerül majd (az idei 320 forint helyett).


Összhangban tehát a BKV-jegyek 2013 január 1-én hatályba lépő áremelkedésével, jövőre átlagosan 10 százalékkal drágulnak az egyes díjtételű területeken, a különböző járműfajták után óránként fizetendő várakozási díjak. Így a személygépkocsi-, a három- vagy négykerekű motorkerékpár-, a három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpár-, a személygépkocsival vontatott pót- vagy lakópótkocsi-, és a 3500 kilogramm megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó tehergépkocsi tulajdonosok jövőre jóval mélyebben nyúlhatnak majd a zsebükbe Budapesten.

RÉSZLETEKÉRT KATTINTS A KÉPRE


Természetesen a lakóautókra, autóbuszokra, a 3500 kilogramm megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsikra, mezőgazdasági vontatókra, a lassú járművekre és az ezekkel vontatható pót- vagy lakókocsikra is vonatkozik az áremelés. Esetükben a várakozási díja a fenti táblázatban megjelölt "Fizetendő díj" háromszorosa lesz.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?