2 °C Budapest

Ezeket lopják leginkább a strandokon

MTI
2012. június 21. 16:34

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) arra hívja fel a strandolók figyelmét, hogy ne hagyják őrizetlenül értékeiket a strandon.

Oláh László, a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a Dagály strandon tartott sajtótájékoztatón elmondta, a rendőrség fontosnak tartja, hogy biztonságosak legyenek a fürdők és környékük, ezért hosszú évek óta szorosan együttműködnek a fürdőket üzemeltető BVK-val.

Az eddigi négy bejelentés a Dagályról őrizetlenül hagyott értékek eltűnésével volt kapcsolatos, ezért fontos hangsúlyozni, hogy érdemes a strandok saját megőrzőit igénybe venni.

Oláh László arra kérte a strandolókat, hogy ne vigyenek magukkal nagy értékű műszaki cikkeket, ékszereket; minden évben több bejelentés érkezik arról, hogy számítógépek, mobiltelefonok tűnnek el.

Fontos hangsúlyozni azt is, hogy az autóban sem szabad értékeket hagyni, mivel a megnövekedő autóforgalom miatt a feltörések száma is emelkedik - tette hozzá az osztályvezető. A rendőrség fokozott járőrözést tart a fürdők környékén, de csak akkor lehet hatékonyan megelőzni az ilyen bűneseteket, ha nem "trezorként" használják az autókat - fogalmazott.

Szűcs Panni, a BVK kommunikációs igazgatója megerősítette, hogy javult ugyan a bűnözési statisztika a fürdők környékén, de az embereken is múlik, hogy ne váljanak bűnelkövetés áldozataivá. Kiemelte még, hogy az illegális fürdőhelyekkel ellentétben a BVK összes strandján úszómesteri és orvosi ügyeletet is biztosítanak, így, ha bármilyen probléma adódna, gyorsan tudnak segíteni a bajbajutottakon.

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?