Új fapados járat indul a népszerű nyaralóvárosba

Pénzcentrum2012. március 14. 16:07

Új járatokkal bővíti budapesti kínálatát a Wizz Air - jelentette be a társaság mai sajtótájékoztatóján. A diszkont légitársaság júniustól Várnába is közlekedtet járatokat, valamint Bergamo helyett mostantól Milánó fő repülőterére repül majd a légitársaság. Sűríti járatait Pálma de Mallorca felé is a Wizz Air, ugyanakkor április közepétől bezárásra kerül a Budapest-Pisa járat.

2012 a növekedés újabb éve lesz a Wizz Airnél, 10% feletti növekedéssel, 12 millió feletti utasforgalommal számol a társaság - közölte a vezérigazgató, Váradi József hozzátéve, hogy az iparág jelentősen ki van téve a makrogazdasági hatásoknak, úgy mint például az olajár változása. A 2012 március végén záruló pénzügyi évvel kapcsolatban annyit árult el a vezérigazgató, hogy az utasforgalom tekintetében 15%-os, a bevételek szintjén pedig 25% körüli növekedéssel számolnak a profitabilitás javulása mellett.

A társaság jelentős technológiai újításokat tervez a közeljövőben, amivel kapcsolatban csak annyit árult el Váradi József, hogy "majdhogynem forradalmasítják az iparág működését és az utasok kényelmét szolgálják majd". A budapesti piacot illetően idén jelentős növekedéssel számol a légitársaság. A korábbi 3 helyett 6 repülőgépet állomásoztat majd Budapesten, 17 helyett 32 célállomást kínál és a várakozások szerint a tavalyi 1,4 milliós utasforgalom után idén 2,3 millió utast szállíthat budapesti járatain.

A járathálózattal kapcsolatban újabb változásokat jelentett be a Wizz Air. Például Bergamo helyett Milánó fő repterére, Malpensára indít majd járatokat Budapestről a légitársaság június 18-tól, miután az olasz légitársaság, az Alitalia (amely jelentős szereplő volt a repülőtéren) pozíciói meggyengültek az elmúlt években és végül a légitársaság milánói bázisa felszámolásra került. Ekkor a repülőtér menedzsmentje is átgondolta kereskedelmi politikáját, ennek köszönhetően pedig a Wizz Air számára nem jelent költségnövekedést, hogy Bergamo helyett Milánóba repül majd.

  
A Malév megszűnésével Milánó kiesett Ferihegy kínálatából, a két diszkont légitársaság, a Ryanair és a Wizz Air is Bergamoba közlekedtetett járatokat. A Wizz Air mai lépésével viszont ismét bekerült az olasz város a budapesti repülőtér kínálatába.


Új célállomásként bekerül június 27-től Várna a Wizz Air menetrendjébe és növeli járatai számát Palma de Mallorca felé. Viszont a gyenge kereslet miatt április 15-től bezárja Pisa felé közlekedő járatát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Váradi József a magyar légiközlekedési piac helyzetével kapcsolatban úgy látja, hogy két trend ma már kirajzolódik: az egyik trend, hogy a Magyarországból kiinduló point-to-point forgalom növekedni fog 2012-ben 2011-hez képest. A másik trend, hogy a piac árszintje eközben csökken. Most nyáron kiélezett verseny várható, 2013-ban viszont konszolidáció következhet Budapesten.

Címkék:
ferihegy repülőtér, ferihegy járatok,