18 °C Budapest

2013-ban elindulhat a 4-es metro

2011. július 12. 08:45

Akár már 2013 végén elindulhat a 4-es metró - ez lehet az egyik legjelentősebb hosszú távú következménye annak, hogy megszületett a megállapodás a főváros és a metrókocsikat gyártó Alstom között. A vita tárgyát most a 2-es vonalra szánt szerelvények jelentették, de a távlati kapcsolatokat is befolyásolja a város és a cég viszonya - írja a Világgazdaság.

A megállapodás részleteit egyelőre nem árulják el a felek: azóta, hogy hétfő délelőtt az MTI megbízható forrásokra hivatkozva közölte, megszületett az egyezség, a főváros nem is kommentálta az értesülést. A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön tart ülést, minden bizonnyal ekkor kerülhet napirendre a szerződés, hiszen az ottani beleegyezésre is szükség lesz az aláíráshoz.

Korábban szó volt arról is, hogy ezt az ülést egy héttel később tartják. Patrick Kron, az Alstom elnök-vezérigazgatója azonban már július 20-án Budapesten lesz, s ekkor alá is írhatják a végső megállapodást.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?