16 °C Budapest

Megtelnek a szállodák a hosszúhétvégére

2011. március 11. 14:50

Minden jel szerint szinte biztos teltházzal számolnak a népszerű turisztikai célpontok hoteljei, várhatóan a wellness-szállodák is megtelnek, de például a csongrádi vendégházakban sincs már szabad hely.

Emelkedést mutat a tavaszi hónapokban a magyarok utazási kedve: a legfrissebb statisztikák szerint évről-évre egyre magasabb foglaltságot jeleznek a márciusi, áprilisi időszakra. Mint azt a Pénzcentrum.hu a Magyar Turizmus Zrt. Kommunikációs Irodájától korábban megtudta, kutatások alapján elmondható, hogy az ünnepek és a hozzájuk kapcsolódó hosszú hétvégék a belföldi turizmusban fontos szerepet játszanak.

A belföldi utazások szezonális megoszlása (2009. december - 2010. november) Forrás: Magyar Turizmus Zrt.


A hazai szállodák kínálatát böngészve jól látszik, hogy a legtöbb piaci szereplő igyekszik kihasználni a március idusán "ajándékba kapott" hosszúhétvégét: sok helyen különleges akciókkal, csomagokkal készülnek. Előfordul, hogy két éjszaka áráért hármat adnak, meglepetésként borvacsora, kedvezményes fürdőbelépő, extra masszázs várja a vendégeket, de több szállodában magyar ételspecialitásokkal, az ünnephez kapcsolódó családi programokkal várják a vendégeket.

 

Fotó: carbona.hu


A hévízi NaturMed Hotel Carbona gyakorlatilag már megtelt a hétvégére, szabad szobák jellemzően inkább csak egy-egy napra vannak - tudta meg a Pénzcentrum.hu. A négy napos szünetet leginkább a családosok és a középkorúak használják ki, akik péntek esti vagy szombat reggeli érkezéssel töltenek 3-4 éjszakát a négycsillagos wellness-hotelben. A Carbona Nemzeti dallamok névre keresztelte aktuális akcióját, mely -többek között- büféreggelit, svédasztalos ebédet vagy vacsorát tartalmaz, kifejezetten magyaros ételekkel. A különféle wellness-szolgáltatások mellett magyaros koktéllal és szombat este ünnepi műsorral várják a vendégeket. Az akció keretében két éjszaka 51 ezer, 4 éjszaka 86 ezer forintba kerül.


Szintén az ünnephez kapcsolódó csomaggal készül a bükfürdői Hotel Caramell - nyilatkozta lapunknak Egresits Georgina marketing vezető. A gyógy- és wellness szálloda például büféreggelivel, büfévacsorával, és gratis menüválasztásos wellnessebéddel, aromaolajos masszázzsal várja vendégeit, akik természetesen a szálloda szaunáit és gőzfürdőit is használhatják. A csomag ára 59 ezer forint, három éjszakára.

 

Fotó: caramell.hu

Jellemző, hogy a vendégek a hosszúhétvégének csak a felét töltik egy helyen, az ünnep másik részére családi programokat szerveznek.

A wellnessen túl

Úgy tűnik, nem csak a sokcsillagos hotelek telnek meg az ünnepi hétvégére, hanem a falusi szálláshelyek - persze elsősorban a fűthető házak- is magas vendégszámmal üzemelnek majd.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Lágrádi Márton, a Csongrád belsővárosban található Kubikos Vendégházak üzemeltetője arról számolt be a Pénzcentrum.hu-nak, hogy gyakorlatilag az összes fűthető vendégházuk megtelik a hétvégére. Sokan választják a Tisza-part és a Körös-torok kirándulásra, kerékpározásra, horgászatra alkalmas részeit, Csongrád, Szentes és Tiszaalpár a városlátogatók kedvelt kirándulóhelyei, de az ilyenkor is látogatható Ópusztaszeri Emlékpark is népszerű az aktív turizmust kedvelő vendégek körében. Több olyan visszatérő vendég is van, akik kimondottan a csöndes, nyugodt környezet miatt utaznak Csongrádra.

 

Fotó: kubikosvendeghazak.hu


Mint megtudtuk, az év más időszakához hasonlóan elsősorban családosok, baráti társaságok körében kedveltek az élő skanzen vendégházai. Egy éjszaka fejenként 4000 forintba kerül, a házigazdák jelentős gyerekkedvezménnyel is várják a családosokat.

Síelni sem késő

A téli sportok szerelmesei is kihasználhatják a következő napokat: a jelentések szerint a környező országok sípályáinak többségén jó minőségű, sportolásra alkalmas hóréteg található. Szállást pedig - például Ausztriában- akár már napi 10-15 eurótól találhatunk, az ár sok helyen reggelit is magába foglalja.

 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm