Újra Magyarország fölé érkezett a vulkáni hamu

2010. május 10. 16:32

A londoni VAAC modellszámításai szerint hétfőn ismét eléri hazánk légterét a vulkáni hamu, de feltehetően este már távozik - írja az ELTE tanszékvezetője.

Az Izlandi Meteorológiai Intézet és az Izlandi Egyetem Földtudományi Intézetének vasárnap esti jelentése arról számolt be, hogy a robbanásos kitörés tovább folytatódik az Eyjafjöll vulkánon - írja a Tűzhányó blogon Harangi Szabolcs geológus.

Az ELTE tanszékvezetője hozzáteszi: az izlandi vulkán intenzitása némileg csökkent a május 5-6-i időszakhoz képest, de még vasárnap is 5-6 kilométer magasba emelkedett a kitörési felhő. A vulkáni működés pulzáló, azaz hol csendesebb, hol erősebb.

Az uralkodó szelek délkeleti irányba viszik a vulkáni hamut. A földrengések között ismét megjelentek nagy mélységben kipattant rengések.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?