26 °C Budapest

Lesz-e verseny jövőre a Balatonringen?

Pénzcentrum
2009. június 17. 09:17

Elvileg jövő tavasszal világbajnoki futamot rendeznek a Sávoly határában épülő gyorsasági motoros versenypályán. Egyelőre azonban nem sok munkagépet látni a terepen.

Carmelo Ezpeleta, a gyorsasági motoros világbajnokság jogtulajdonosa, a Dorna Sport elnöke optimistán tekint a jövőbe, szerinte a "A Balatonring ügye rendben van, nincs semmi akadálya annak, hogy jövőre megrendezhessék a Magyar Nagydíjat."

Ennek ellenére Sávoly határában még semmilyen nyoma nem látszik az építkezésnek, mindössze gazzal találkozhat az arra járó. Eredetileg a 4232 méter hosszú - kiszolgáló létesítményeivel együtt 90 millió euróba kerülő - pályát 2009 nyarán tervezték átadni, hogy szeptemberben már futamos rendezhessenek, de a határidőt nem tudták tartani.

Ezt azzal indokolták, hogy nem tudtak megállapodni a Magyar Fejlesztési Bankkal egy 45 millió eurós hitelről.

Mervó József, a kivitelező Grupo Milton vezérigazgatója szerint most nincs ok aggodalomra, ugyanis a telekalakítás befejeződött, az építési engedélyt megszerezték, így hamarosan elkezdődhet az építkezés, habár a MFB-vel még midig nem kötöttek hitelszerződést, mert a pénzintézet újabb és újabb pótlásokat kért a beruházótól.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem