automatic robot arm with vacuum sucker working in the production line and assembling smartphone screens and cpu board chip in the new innovative and high technology smartphone factory.

Új fronton támad a koronavírus: hiánycikk lehet az új iPhone

2022. november 7. 09:56

Beigazolódott az elemzői várakozás, a legnagyobb kínai iPhone-gyártó üzemben végigsöprő koronavírus-fertőzési hullám miatt az Apple nem tudja kiszolgálni a vásárlói igényeket. Éppen az év legfontosabb időszakában, a karácsonyi szezon indulásakor - írja a Reuters értesülései alapján a HVG.

A Reuters által idézett szakértői becslés akkor úgy szólt, 30 százalékkal eshet vissza az üzem termelése, ez pedig globális ellátási problémákhoz vezethet. Az Apple hétfő éjjel közleményt adott ki az ügyben: hosszabb várakozási időre kell számítaniuk azoknak, akik két legjobb telefonjukból, az iPhone 14 Próból vagy az iPhone 14 Pro Maxből szeretnének vásárolni.

A teljes igazság megértéséhez érdemes felidézni az elmúlt időszak eseményeit. A Foxconn október 19-én azonnali hatállyal elrendelte csengcsoui gyárának zártláncú működését, a munkások azóta az üzem területén lévő szállásaikon alszanak, nem mozdulhatnak ki a Foxconn-gyár területéről.

A helyzet múlt héten eszkalálódott, amikor az üzem területén nem igazolt valóságtartalmú hírek kezdtek el terjedni arról, hogy a kínai kormányzat emberkísérletként tekint a gyárlezárásra, és arra kíváncsi, hogy az üzem területén végül hányan halnak bele a fertőzésekbe – ha kevesen, akkor országszerte lazíthat a zeró-Covid politikáján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm