Young woman relaxing on the couch at home and watching videos on demand on her TV, entertainment concept

Új streaming szolgáltató tarolhat Magyarországon: retteghet a Netflix, HBO Max?

2022. augusztus 3. 16:11

Ma már szinte nincs olyan háztartás, ahol ne fizetnének elő valamilyen streaming szolgáltatóra. Bár külön-külön nem kerül sokba egyik szolgáltatás sem, de nagyon hamar össze tudnak adódni a számok és egy kisebb vagyont tudunk azzal spórolni, hogy ha odafigyelünk a fogyasztási szokásainkra. A Pénzcentrum az elmúlt hetekben egy nem reprezentatív felmérést készített, amiben a magyarok ezzel kapcsolatos szokásait vizsgálta.

Lassan nem létezik olyan háztartás Magyarországon, ahol nem elérhető semmilyen streaming szolgáltatás. Annak ellenére is, hogy a magyarok még mindig leginkább a televízióban hisznek sokak – a fiatalok – egyre inkább hajlanak a filmnézés ezen formája felé. A Pénzcentrum egy kérdőív segítségével az elmúlt hetekben azt vizsgálta, hogy milyenek a magyarok streaming fogyasztási szokásai.

A felmérésben összesen 3291-en vettek részt, és kiderült belőle, hogy annak ellenére is, hogy a világ többi részén már egyre kisebb népszerűségnek örvend a Netflix nálunk még mindig messze a legnépszerűbb szolgáltatás. A Netflixet szorosan követi az HBO Max az előfizetők számát tekintve, és jóval mögöttük lemaradva kullog szinte a Disney+. De nézzük a pontos adatokat!

A legnépszerűbb szolgáltató

Ahogyan azt már fent is írtuk, lapunk nem reprezentatív felméréséből az derül ki, hogy még mindig a Netflixre fizetnek elő hazánkban a legtöbben. A 3291 válaszadóból 798-an mondták azt, hogy van Netlfix előfizetésük, amiből 100-an válaszolták azt, hogy gondolkoznak annak lemondásán és csak 43-an válaszolták azt, hogy gondolkoznak az előfizetésen.

Az HBO Go nagytestvére, az HBO Max bizonyult a második legnépszerűbb szolgáltatásnak, amire a válaszadók közül 737-en már elő is fizettek és 35-en gondolkoznak azon, hogy előfizetnének rá, miközben 86-an fontolgatják a szolgáltatásról való lemondást. A Disney+-ban viszont már annál kevesebben bíztak meg, a válaszadók közül mindössze 348-an válaszolták azt, hogy már van hozzá jogosultságuk, de 133-an tervezik, hogy kipróbálják miközben mindössze 19-en tervezik a lemondását.

A kérdőívből azt is megtudtuk, hogy 435 embernek válaszadónak nincs jelenleg semmilyen előfizetése, és mindössze 103 embernek van másmilyen szolgáltatása (akár a fentiek mellett), miközben 31-en válaszolták azt, hogy terveznek újabb szolgáltatókra is előfizetni. Ezzel szemben 257-en, azaz a kérdőívet kitöltők 8 százaléka mondta azt, hogy nem tervez újabb streaming csatornára előfizetni és 170 ember nem tervezi lemondani az előfizetéseit.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

De mennyit is fizetünk ezekért?

Egy korábbi cikkünkben szedtük össze, hogy egy háztartásban megközelítőleg mennyit is fizetünk a digitális rezsiért, azaz azokért az online szolgáltatásokért, amik bár nem létszükségletűek, de a modern fogyasztási trendek fényében elengedhetetlenné váltak az elmúlt években, hiszen a mindennapok szerves részévé váltak. Azonban az ilyen fajta előfizetésekre érdemes odafigyelnünk, hiszen miután automatikusan vonják le a kártyánkról az összeget egy kisebb vagyont fizethetünk ki a különböző streaming szolgáltatóknak. Akár 30 ezer forint felé is mehet a számlánk.

Ha csak a fenti három szolgáltatást nézzük, akkor a Netflix legdrágább csomagja 4490 forint, ha még az akciós időszakban regisztráltunk az HBO Max-ra, akkor 1590 forintért élvezhetjük a szolgáltatást, azonban az új előfizetőknek már 2390 forintba kerül havonta, míg a Disney+ 2490 forintba kerül. Így, ha mind a háromra előfizetünk, és nem akarunk játszani azzal, hogy megosztjuk a profilunk másokkal is, kevesebbet fizetve így, akkor csak ez a három szolgáltató 8570 forintunkba kerül havonta. De persze emellett még választhatjuk az Apple TV-t, ami 1890 forintba kerül, illetve az Amazon Plust is, ami messze a legolcsóbb szolgáltató: mindössze 900 forintba kerül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 17. szerda
Jácint
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?