23 °C Budapest
Young woman relaxing at home, eating popcorn and using phone while watching TV

Ennyit a Bridgerton új évadáról: elfogyott a lendület - ebből hogy mászik ki a Netflix?

2024. május 21. 17:15

A Bridgerton-sorozat kulturális befolyása csökkenőben van - írja a BBC. A Netflix nagy dobása 2020-ban új lendületet adott a korabeli drámáknak, a harmadik évad vegyes fogadtatása és az azóta megjelent utánzatok csökkenő minősége viszont azt jelzi, hogy kifulladóban van a műfaj.

A Netflix által 2020-ban bemutatott Bridgerton-sorozat jelentős változást hozott a kosztümös drámák világába, sokszínű szereposztásával és anakronisztikus stílusával új lendületet adva a műfajnak. Azonban a harmadik évad vegyes kritikákat kapott, ami arra utal, hogy a "Bridgerton-hatás" már nem érvényesül olyan erőteljesen, mint korábban.

A sorozat első évada kiemelkedett merész szexjeleneteivel és újító soundtrackjével, mint például Ariana Grande "Thank U, Next" című dalának klasszikus feldolgozásával. Adam Bloodworth szerint a Bridgerton ideális menekülést nyújtott a nézőknek a világjárvány alatt, és sikeresen hozta el a kosztümös drámát a TikTok korszakba. A nyitóévad 929,3 millió nézettséggel a Netflix negyedik legnézettebb sorozatévedja lett.

A harmadik évad azonban kevésbé tudta lekötni a nézőket. Az első négy epizód vegyes kritikákat kapott, és bár Nicola Coughlan alakítása dicséretet érdemelt Penelope Featherington szerepében, egyes kritikusok megkérdőjelezték az új pár - Penelope és Colin Bridgerton (Luke Newton) - kémiáját.

A Bridgerton sosem volt egy díjátadó show céljából készült produkció, bár az első évad Emmy-jelöléseket is kapott. A sorozatot Shonda Rhimes produkciós cégének első Netflix-projektjeként fejlesztették ki, de nem elsősorban a kulturális diskurzus előmozdítására szánták. A sorozat sokszínűségével is felkeltette négy évvel ezelőtt a figyelmet, a casting során szembementek a korhű ábrázolással. Bár pozitív visszajelzéseket kapott a sorozat e téren, Steven I Martin történész kritizálta azt az abszurd megközelítést, amely figyelmen kívül hagyja a rabszolgaság történelmi valóságát.

Mivel azóta rengeteg utánzat is megjelent, a Bridgerton harmadik évada újszerű hatása már erősen megkopott 2024-re. A második évad még mindig erős volt streamingelt óraszám tekintetében (797,2 millió), de kérdéses, hogy a harmadik évad két részletben történő bemutatása hogyan befolyásolja majd annak fogadtatását - írja a BBC.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Bridgerton harmadik évada ugyanis két részletben érkezik: az első fele májusban debütált, de a második felére júniusig várni kell. Így nem is lehet egyben ledarálni - pedig valaha a Netflix volt a bingewatching Mekkája - és nem várhatják, beszélhetik át, stb. hetente az új részt a nézők.

A harmadik évad sikerétől függetlenül a Bridgerton már most meghatározó eleme lett nem csak a kosztümös drámák modernizálásának, hanem az egész streaming-korszaknak is. A negyedik évadra már zöld utat kapott, de lehet, hogy szükség lesz néhány kreatív finomításra ahhoz, hogy visszaszerezze eseménysorozat-státuszát - írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm