13 °C Budapest
Sailboat in sunshine on Lake Balaton, Hungary,Nikon D5000

Újabb fordulat Koós János mesés hagyatékának ügyében: búcsúzhatnak balatoni "otthonuktól"

2023. február 17. 18:45

Szomorú döntést hozott meg nemrég Koós János lánya. Az egzisztenciális nyomás miatt Koós Réka kénytelen eladni apja szeretett vitorlását, amely nyaranta egykor az egész család otthona volt.

Sok magyar családhoz hasonlóan, a gazdaság állapota, és főként az inflációs nyomás miatt Koós János lányánál, Koós Rékánál is beütött az egzisztenciális válság. Mindenkit megnyugtatunk, krémesre még futja (sic!) Rékának, viszont nem tudja tovább megtartani az örökségként rá maradt hagyatékot. A színésznő nem akar panaszkodni, de annyira megemelkedett az utóbbi időben a fenntartási költsége, hogy nemrég úgy döntött, inkább eladja édesapja legendás vitorlását, a Koóstolót – írja a Meglepetés.

Koós János anno rengeteg időt töltött ezen a hajón családjával és barátaival, így érthető, hogy erős érzelmi szálak fűzik Rékát a vitorláshoz. „Nyaranként ez a hajó volt az otthonunk, az öcsémmel szinte a fedélzetén nőttünk fel. Sajnos egy hajót parkoltatni a balatoni kikötőben óriási költséggel jár, ezt már nem tudom vállalni” – nyilatkozta Réka. Az, hogy mennyit is érhet, a Facebookon tavaly ősszel megjelent hirdetés kommentjeiből kaphatunk becslést, a feladó ugyanis kérdésre annyit válaszolt, 5,7 az irányár. Arról, hogy azóta elkelt-e a hajó, nincs információnk. Íme a hirdetés:

Van más megoldás is, mint a végrendelet

Több módja is van annak, hogy jelentősebb vagyont hagyjon valaki egy általa kijelölt kedvezményezettre közvetlenül, nem csak a végrendelkezés. Ilyen módon az elhunyt megtakarításai nem is képezik a hagyaték részét, akár adó- és illetékmentes módon szállhatnak át az örökösre. A Pénzcentrum nemrég összegyűjtötte, milyen esetben lehetséges így örökölni, illetve örökül hagyni vagyont, melyben a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) szakértői segítettek:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem