19 °C Budapest
BBC Television Centre

Újabb durva dolgok derülhetnek ki András hercegről: a Netflix hozhatja napvilágra

2023. február 7. 14:14

Filmet készít a Netflix András yorki herceg 2019-es elhíresült - óriási hazai és nemzetközi botrányt kavaró - BBC-interjújáról, amelyben III. Károly brit uralkodó öccse igyekezett magyarázni kapcsolatát az amerikai Jeffrey Epsteinnel, akit fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt ítéltek el - írta a The Hollywood Reporter.

A yorki herceg a BBC televízió Newsnight című oknyomozó magazinműsorában váltig tagadta, hogy valaha is szexuális kapcsolata lett volna Virginia Roberts-Giuffréval, vagy hogy egyáltalán találkozott volna vele. Virginia Roberts-Giuffre azzal vádolta meg András yorki herceget, hogy szexuális kapcsolatot folytatott vele 2001-ben, amikor ő még fiatalkorú lány volt.

A Scoop című filmben az alkotók a nevezetes interjú történetét járják körbe: bemutatják, hogy a BBC hogyan egyezkedett a yorki herceggel és munkatársaival a televíziós megjelenésről, hogyan zajlottak az interjú próbái, aztán maga a beszélgetés hogyan folyt, végül gazdag képet adnak a szóban forgó Newsnight-epizód megalázó következményeiről is.

András yorki herceget Rufus Sewell, a Newsnight műsorvezetőjét, Emily Maitlis-t pedig Gillian Anderson játssza a filmben. Keeley Hawes látható majd a yorki herceg egykori titkára, Billie Piper pedig Sam McAlister televíziós producer szerepében.

Az exkluzív televíziós interjúk megszervezéséről ismert Sam McAlister könyvet is kiadott Scoops: Behind The Scenes of the BBC's Most Shocking Interviews (A BBC legmeghökkentőbb interjúinak kulisszái mögött) címmel, és a yorki herceg esetét feldolgozó filmnek is ez a kötet adja az alapját.

Epstein ellen szexuális üzelmeinek egyik volt áldozata polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon. A feljelentő, Virginia Roberts-Giuffre szerint Epstein New Yorkban, Londonban és az Amerikai Virgin-szigeteken 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel. A nő 2001-ben 17 éves volt, és a floridai törvények szerint akkor még kiskorúnak számított.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A yorki herceg az interjúban kijelentette: arra sem emlékszik, hogy egyáltalán bármikor is találkozott volna a nővel. Arról a fotóról, amelyen Virginia Roberts-Giuffre-t átkarolja, azt mondta: nemrégiben megpróbálta kivizsgáltatni, hogy nem hamisítványról van-e szó, mivel a képen ábrázolt jelenetre sem emlékszik. Kijelentette azt is, nem felelhet meg a valóságnak Roberts-Giuffre állítása arról, hogy 2001. március 10-én is szexuális kapcsolatot folytattak Londonban, mert a herceg szavai szerint aznap egyik leányát, Beatrix hercegnőt vitte egy Pizza Express étteremben tartott születésnapi partira, márpedig ő erre pontosan emlékszik, hiszen igencsak ritka és szokatlan eseménynek számít, hogy ő egy Pizza Express étteremben megforduljon.

A herceg udvari forrásokból származó nem hivatalos médiaértesülések szerint azért egyezett bele a BBC-interjúba, hogy tisztázza magát a hosszú évek óta parázsló ügyben. Széles körben cinikusnak ítélt kijelentései azonban pontosan az ellenkező hatást érték el: az interjú egyre nagyobbra dagadó botrányt kavart, és András közéleti szereplőként betöltött státusa végül tarthatatlanná vált.

2022 elején András herceg peren kívül megegyezett a szexuális visszaéléssel kapcsolatos eljárásban, és sajtóértesülések szerint 12 millió font (5,2 milliárd forint) kártérítés megfizetését vállalta Virginia Roberts-Giuffre számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem