-2 °C Budapest
Young female in swimwear touching wet hair and closing eyes while enjoying massage shower in foamy pool in spa

Nem kíméli a fürdőket a rezsiemelés: lavinaszerű bezárási hullám indulhat a télen

2022. október 13. 08:09

A hazai gyógy- és strandfürdők éppen csak kiheverték a Covid-járvány okozta károkat, ám szusszanásra sem volt idejük: szembe kell nézniük az energiaárak és a fenntartási költségek folyamatos növekedésével – számolt be a HelloVidék.

Az egész Európát és így Magyarországot is érintő gazdasági válság senkit sem kímél: folyamatosan emelkednek az élelmiszerárak, az üzemanyagköltségek. Egyszóvel szinte mindennek egyre drágul, ami hatalmas terhet ró az emberekre és a cégekre. Ezalól pedig a hazai fürdők sem kivételek, hiszen nekik nemcsak az elszabadult energiaárakkal, hanem a vendégek számának folyamatos csökkenésével is számolniuk kell.

Nem véletlen tehát, hogy országszerte sorra zárnak be a fürdők: többek között nem nyit ki idén már a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő, a Békés megyei Kálmán Fürdő, de több intézmény rövidített nyitva tartassál kénytelen üzemelni.

Kántás Zoltán, a Szövetség elnöke szerint egyértelmű, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése erőteljesen érinti a cégek működését, így könnyen várhatóak részleges bezárások, vagy akár teljesek is.

A közelmúltban is történtek már olyan bejelentések, ahol a tulajdonosok meghozták a korlátozásokhoz szükséges döntéseket. A közeljövőben pedig még több vizes létesítmény kapcsán számolhatunk ilyen elhatározással

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

– mondta el a szövetség elnöke, aki szerint a bezárási hullám még koránt sem indult el, de az energiaárak növekedése miatti valós költségnövekedés terheit lehetetlen teljes mértékben a vendégekre hárítani, így reálisan az infláció mértékének megfelelő emelést lát megvalósíthatónak a jövőben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai az 5. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/5. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 6. héten 484 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?